Dani meda okupili preko 40 izlagača

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 24.09.2022. u 13:55
Tradicionalnu septembarsku izložbu Dani meda, koja ove godine ime regionalni karakter, otvorio je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

“Čast i zadovoljstvo je danas biti u gradu pod Trebjesom, na manifestaciji koja pokazuje koliko je Nikšić grad širokog srca koji je okupio pčelare iz Crne Gore i država regiona. Očekujem da će manifestacija dobiti još veći značaj i publicitet i da bude iz godine u godinu sve masovnija. Poslovicom pametan kao pčela, sladak kao med proglašavam ovu manifestaciju otvorenom”, istakao je Joković.

Šef kabineta predsjednika Opštine Nikšić Marko Perućica na tradicionalnoj septembarskoj izložbi Dani meda Nikšić 2022. poručio je da se danas iz našeg grada šalje jedna lijepa slika manifestacije koja je okupila preko 40 poljoprivrednih izlagača.

„Opština Nikšić će i u narednom periodu kao i do sada pomagati poljoprivredne proizvođače, a ova manifestacija i narednih godina biće dio septembarskih dana u našem gradu. Želim uspješan rad svim izlagačima, a sugrađane pozivam da posjete ovu manifestaciju na kojoj je izuzetno bogata ponuda“, zaključio je Perućica.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Skupštine pčelara Nikšić Vojin Đukanović, predsjednik Saveza pčelarskog udruženja Crne Gore Radule Miljanić i generalni direktor Direktorata u Ministarstvu  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslav Cimbaljević.

Organizatori manifestacije su Opština Nikšić, Pčelarska organizacija Nikšić i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Za sve prisutne upriličen je i bogat kulturno-zabavni program.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.
  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.
  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je na pripravnost zbog očekivanih olujnih vremenskih nepogoda, jakog južnog vjetra i mogućih poplava. Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a pozvao je građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.