Dobro stanje bankarskog sektora

CBCG
 • Autor onogost.me
 • 06.12.2022. u 16:28
Centralna banka Crne Gore (CBCG) uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koga su obilježili brojni izazovi na lokalnom i globalnom planu, što je rezultiralo dobrim stanjem bankarskog sektora, ocijenio je šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Kristofer Šeldon na današnjem sastanku sa guvernerom CBCG Radojem Žugićem.

Na sastanku je, kako je saopšteno, bio riječi o Strateškom partnerskom okviru za Crnu Goru Grupacije Svjetske banke za period od 2023. do 2027. godine, koji je usmjeren na pružanje podrške održivijem i inkluzivnijem rastu Crne Gore.

Usvajanje tog dokumenta, kako se navodi, očekuje se u prvoj polovini naredne godine.

Žugić je zahvalio sagovorniku na podršci koju je Svjetska banka pružila Centralnoj banci Crne Gore, u vidu tehničke pomoći za aktivnosti usmjerene na uvođenje instant plaćanja i pripremu Zakona o digitalnoj imovini, kao i na izradi analize transponovanja platne regulative i spremnosti Crne Gore za uključenje u SEPA sistem plaćanja.

Iz CBCG napominju da je dogovoren nastavak komunikacije i saradnje u cilju daljeg snaženja otpornosti finansijskog sektora i stvaranja preduslova za dinamičniji rast domaće ekonomije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
  Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.