DPS: Radnike Željezare skupo koštao populizam Abazovića, Kovačevića i Đukanovića

DPS
 • Autor onogost.me
 • 19.10.2023. u 10:02
Da kratko traje briga za brojne nikšićke porodice od strane davno smijenjenog premijera Dritana Abazovića, predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića i njegovog partijskog saborca, prvog čovjeka EPCG Milutina Đukanovića, nažalost, pokazuje i primjer Željezare, navode iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Činjenica da je devedeset radnika, ne tako davno, angažovanih po osnovu ugovora o djelu u ovoj fabrici, poslato kući, čime je, u doba ove i ovakve ekonomske krize, dodatno udareno na porodične budžete koji su i onako suviše pogođeni inflacijom koja divlja, govori u prilog tome da zabrinutost ova tri samoproklamovana spasitelja traje taman koliko i predizborna kampanja.
Sramotno je ovakvo ophođenje predstavnika vlasti i u Nikšiću, i u Crnoj Gori, koji djelima pokazuju da im poigravanje s ljudskim sudbinama nije strano, naročito ne onda kad je neophodno izvršiti politički pritisak i kroz ucjene dobiti koji procenat više na “fer, korektnim i slobodnim” izborima”, navode iz nikšićkog DPS-a.

Na ono što su, kako kažu, više puta upozoravali, desilo se.

“Ovoj vlasti ljudi samo služe kao lutke u pozorištu u kojem ih režiseri Abazović, Kovačević i Đukanović iskoriste i nakon odrađenih zadataka odbace. Nažalost, ista sudbina čeka brojne zaposlene u Solaru, EPCG, Pošti i drugim preduzećima. Napokon i građani shvataju, doduše na veoma bolan način, da su na vlasti i u državi i u Nikšiću obični manipulatori. S tim u vezi, jasno je da pomahnitali populizam stiže na naplatu u gradu pod Trebjesom, te da neće morati da prođe dugo da se isto desi Spajiću i njegovoj proevropskoj, izvinite, pročetničkoj družini”, dodaju oni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Gospodo iz DPS-a ko je doveo željezaru u stanje o kome vi sada trabunjate? Sad ste se sjetili radnika i njihovih radničkih prava. Pokrijte se ušima i pssst!!!

  2. Pa vi ste otpustili sve radnike Zeljezare,ne 90 nego 229…vi ste doveli Toscelik koji je zatvorio fabriku i sve radnike otpustio,a ovi su zaposlili 229+90 otpustili 90 i SACUVALI 229 koje ste vi otpustili

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Skupštinski odbor za ekonomiju, finansije i budžet dao je zeleno svjetlo Agenciji za zaštitu konkurencije (AZK), ali ne i Komisiji za zaštitu prava u javnim nabavkama za prošlogodišnje izvještaje.
  Na konkurs za odabir članova Odbora direktora državne Elektroprivrede (EPCG) pristigle su 52 prijave, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva energetike i rudarstva.