Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dug za struju skoro 133 miliona

racun_ya_struju1111111111111
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 14.07.2016. u 16:30

Dug domaćinstava za utrošenu električnu energiju na dan 30. jun iznosio je 132,96 miliona eura, a za kategoriju ostala potrošnja 49,42 miliona eura.

To je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) agenciji Mina-business.

Iz EPCG kazali su da trend kretanja dugovanja kod kategorije ostala potrošnja bilježi konstantu, bez rasta ili pada, dok je kod domaćinstva u opadanju, u odnosu na decembar prošle godine. 

“Ono što je bitno naglasiti jeste da oko 50 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva redovno izmiruje svoje obaveze po osnovu utrošene električne energije, i po tom osnovu ostvaruje popuste od pet odnosno deset odsto ako su članovi Zlatnog tima. Za njih je priređena i nagradna igra Neka vas vozi dobra energija koja je u toku”, rekli su iz EPCG.

Iz kompanije su podsjetili da se u tri ciklusa te nagradne igre dodjeljuju, pored drugih vrijednih nagrada, dva automobila Ford mondeo i četiri automobila Ford focus.

Iz EPCG su saopštili da se na krajnju mjeru isključenja potrošača sa mreže odlučuju tek kada iscrpe sve druge mjere i alate koji su im na raspolaganju za naplatu duga.

“U tom smislu, EPCG ima razumijevanja i pokrenula je akciju Podijelimo teret za domaćinstva i 5 za 5 za ostalu potrošnju, u kojima se potrošačima nudi da svoje obaveze izmiruju u fiksnim mjesečnim ratama”, dodali su iz EPCG.

U akciji Podijelimo teret, koja je pokrenuta već tri puta, domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa.

“Od trenutka potpisivanja ugovora, i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom ugovoru ne obračunava se zatezna kamata. Da bi ugovor o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20 eura i tekući račun”, objasnili su iz EPCG.

Potrošači električne energije imaju obavezu da račun plate u roku od osam dana od dana dostave računa.

“Ukoliko to ne urade, EPCG šalje opomenu, na osnovu koje je rok za plaćanje takođe osam dana od dana uručenja. Ukoliko potrošač ni tada ne realizuje uplatu, EPCG ima pravo da potrošača isključi sa mreže”, zaključili su iz EPCG.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.