Đurović: Za Željezaru se interesuju i iz regiona, nadamo se da ćemo do septembra naći investitora

Ministar ekonomskog razvoja, Goran Đurović kazao je da se nada da će se do septembra naći rješenje za nikšićku Željezaru te da za kupovinu kompanija ima interesovanja i iz regiona.

Đurović je danas u Skupštini odgovarao na pitanja poslanila.

Maksim Vučinić (Radnička partija) kazao je kako je 229 radnika nikšićke Željezare pred otkazima, upitavši Đurovića šta planira da preduzme ako “Toščelik” ostane pri toj namjeri.

Đurović je poručio da su do sada imali više sastanaka sa upravom, ali i sa Miodragom Davidovićem koji je izrazio spremnost da preuzme Željezaru.

“Vlasnici su istakli da nijesu odustali od prodaje i da su spremni da uđu u pregovore ako postoji investitor”, rekao je on, naglasivši da djelovanje Vlade onemogućava to što je Željezara danas privatna kompanija.

Vlada će nastaviti da preduzima mjere kako bi se našlo zadovoljavajuće rješenje, konstatovao je on. Interesovanje je, dodao je, pokazalo i nekoliko uspješnih kompanija iz regije.

“Nadamo se da će se do septembra naći novi investitor”, kazao je, poručivši kako ipak ne može reći ništa konkretnije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

I dok skuplje gorivo dovodi do opšteg poskupljenja, u obrnutom slučaju prodavci ne reaguju. Tako u našim marketima skorije namirnice neće biti jeftinije, piše portal RTCG. Pored građana i u Vladi ukazuju na neopravdane marže, ali administrativnih mjera za ograničenje cijena nema.