Edukacija crnogorskih voćara u savremenom zasadu „Naše voće“ u Župi

zupa_onogostpva
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 30.09.2019. u 12:52

Odjeljenje za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa firmom „Naše voće“ iz Nikšića, od ove sedmice organizovaće niz radionica namijenjenim uzgajivačima voća sa sjevera Crne Gore.

Radionice će se održati na ekonomiji firme „Naše voće, najsavremenijoj plantaži u Crnoj Gori, koja se nalazi u Župi.

Cilj radionica, koje će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dijela, je da se uzgajivači voća koji imaju potencijal i namjeru da šire postojeće i podižu nove zasade, koristeći podršku Ministarstva poljoprivrede kroz IPARD javne pozive, upoznaju sa savremenim načinom podizanja visokointenzivnih zasada i primjenom neophodne agrotehnike. Takođe, to će biti prilika da se razgovara o svim mogućnostima podrške Ministarstva njihovim investicijama, posebno kroz IPARD program.

Prva radionica biće održana sjutra u 11h, za voćare iz Bijelog Polja i Mojkovca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.
Narednog mjeseca u nikšićkoj Željezari trebalo bi da počne proizvodnja, izrada metalnih konstrukcija, do juna očekuju prve megavate, dok će konkurs za posao 229 radnika biti raspisan narednih dana. To je “Vijestima” kazao direktor “EPCG - Željezara” Nikšić Đorđije Manojlović.