Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Edukacija crnogorskih voćara u savremenom zasadu „Naše voće“ u Župi

zupa_onogostpva
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 30.09.2019. u 12:52

Odjeljenje za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa firmom „Naše voće“ iz Nikšića, od ove sedmice organizovaće niz radionica namijenjenim uzgajivačima voća sa sjevera Crne Gore.

Radionice će se održati na ekonomiji firme „Naše voće, najsavremenijoj plantaži u Crnoj Gori, koja se nalazi u Župi.

Cilj radionica, koje će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dijela, je da se uzgajivači voća koji imaju potencijal i namjeru da šire postojeće i podižu nove zasade, koristeći podršku Ministarstva poljoprivrede kroz IPARD javne pozive, upoznaju sa savremenim načinom podizanja visokointenzivnih zasada i primjenom neophodne agrotehnike. Takođe, to će biti prilika da se razgovara o svim mogućnostima podrške Ministarstva njihovim investicijama, posebno kroz IPARD program.

Prva radionica biće održana sjutra u 11h, za voćare iz Bijelog Polja i Mojkovca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.