Eko fond raspisao javni konkurs za građane: Dodjela subvencija za zamjenu električnih uređaja

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 27.11.2023. u 14:48
Eko fond je danas objavio javni konkurs za građane za dodjelu subvencija za zamjenu električnih uređaja u domaćinstvima novim energetski efikasnim uređajima.

“U okviru pilot projekta, građanima je omogućeno da se putem informatičke aplikacije prijave, kako bi stekli uslov za dodjelu subvencije (refundacije) od strane Eko fonda u iznosu 100,00 eura za kupovinu jednog novog energetski efikasnog električnog uređaja za domaćinstvo sa liste kvalifikovanih uređaja i prodajnih mjesta, a uz obavezu predaje starog uređaja iste kategorije prilikom preuzimanja novog uređaja”, navodi agencija CG News.

Ukupno predviđena sredstva za korisnike su u iznosu od 83.100 eura.

Prilikom odlaska u kvalifikovano prodajno mjesto i kupovine novog uređaja, pojasnili su, građanin uz identifikacioni kod i lični dokument kupuje uređaj po važećoj cijeni.

“Ukoliko prodavac uvidom u informatičku aplikaciju utvrdi da je identifikacioni kod validan i da su podaci ispravno uneseni, verifikuje iskorišćenost koda i građanin potpisuje ugovor o namjenskom korišćenju sredstava koji definiše prava i obaveze između Eko fonda i korisnika”, dodaje se.

Informatička aplikacija za prijavu i lista kvalifikovanih distributera, prodajnih mjesta i uređaja nalazi se na sajtu Eko fonda.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić komentarisala je najavu Ministarstva ekonomije o uvđenju radne nedelje tokom sezone, i navela je da je saglasna sa predlagačem izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, Nikom Đeljošajom.
  Vraćanje radne nedjelje tokom turističke sezone u određenoj mjeri će doprinijeti povećanju ekonomske aktivnosti i boljoj valorizaciji turističke sezone, ocjenjuju u Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG). Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) kaže da je nedopustivo da su o ovom predlogu saznali iz medija.