Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG: Abazović tendenciozno i zlonamjerno opisuje Bulatovića

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 06.04.2024. u 08:05
Za izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je kandidat sa najbolijm referencama, poručili su u toj kompaniji reagujući na današnju izjavu lidera Građanskog pokreta Ura Dritana Abazovića koji, kako su kazali, u svojim istupima Ivana Bulatovića dovodi u vezu sa nekim skrivenim centrima moći. Prema njihovoj ocjeni, to radi vrlo tendenciozno i zlonamjerno.

Prema njihovoj ocjeni, to radi vrlo tendenciozno i zlonamjerno.

” U nekim drukčijim okolnostima, ne bi bilo potrebe da se osvrćemo na istupe pojedinaca koji, očito, imaju manjak osjećaja kada je riječ o odgovornosti za javno iskazane riječi, ali smo, kao predstavnici najvažnije kompanije u državi, dužni da ukažemo na jednu vrlo problematičnu praksu u dijelu koji se odnosi na potrebu nekih političkih aktera da, preko leđa EPCG, njenog poslovodstva i zaposlenih, stiču jeftine političke poene. Tako nešto ne samo da je neprofesionalno i nekorektno, nego se, kako vidimo, do sada nikome nije isplatilo u smislu stvarnog postizanja političkog efekta. Jer, i javnost i građani Crne Gore vrlo jasno uočavaju razliku između EPCG, kao ozbiljnog privrednog sistema, i političkog avanturizma. Neistine se ne mogu prodavati kao neka ozbiljna analiza, tim prije što se, u slučaju naše kompanije, radi o dokazanom i uspješnom čovjeku”, saopštili su iz te kompanije.

Ivan Bulatović je, ističu, diplomirani elektroinženjer, s ozbiljnim iskustvom rada i rukovođenja u organima vrlo respektabilnih kompanija i organizacija kao što su Elektroprivreda Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem, Centar za kordinaciju sigurnosti iz Beograda, Coordinated Auction Office in South East Europe (SEE CAO) u vlasništvu osam prenosnih sistema iz jugoistočne Evrope, Terna Crna Gora (dio stranog drsutva Terna Italija) i Privredna komora Crne Gore kao Predsjednik odbora za energetiku i rudarstvo.

”Takođe, autor je desetina radova na temu energetike, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. O njegovim međunarodno prepoznatim referencama, u datom kontekstu, više od bilo čega drugog govori činjenica da je za izvršnog direktora izabran na javnom konkursu – prvom te vrste u našoj kompaniji – i to u okolnostima u kojima je, podsjećanja radi, čelnik nadležne komisije za izbor Izvršnog direktora bio i član tadašnjeg saziva OD EPCG koji je upravo kadar Abazovićeve partije. Dakle, reference gospodina Bulatovića su takve da nijesu mogle biti ignorisane čak ni u situaciji u kojoj je nadmoć u OD EPCG imala politička struktura gospodina Abazovića. Nikakvi ujaci, nikakve skrivene namjere već, prosto, kvalitet radne biografije. Dozvolićete da primijetimo da, u pogledu razvoja EPCG, iskustvo jednog elektroinženjera ima veći značaj od paušalnih ocjena onih koji nijesu imali nikakvo iskustvo u energetici ”, navodi se u reagovanju.

‘’Ko želi da vidi i čuje – to prepoznaje vrlo jasno. Ko poznaje prilike u energetici – još jasnije’’

Kako su poručili, nastavljaju sa predanim radom u cilju podizanja kvaliteta energetskog sektora u Crnoj Gori na opštu dobit svih njenih građana.

”S tim što, javnosti radi, ne možemo ćutke prelaziti preko neistina koje plasiraju oni koji pokušavaju da, zlonamjernim komentarima na račun naše kompanije, ostvaruju jeftine političke poene. Uvažavamo, naravno, svačije pravo da učestvuje u javnom životu, ali ćemo, cijeneći važnost EPCG za privredni sistem Crne Gore, uvijek i bezuslovno odgovoriti na svaki neutemeljeni napad. Jer, naš posao je da kompaniju koju su gradile generacije naših predaka vodimo uspješno i predamo u nasljeđe budućim generacijama. Razumijemo da tako nešto ne mogu da shvate oni koji razmišljaju od danas do sjutra, ali je nama, razumjećete, opšti interes uvijek iznad svih partikularizama’’, zaključili su iz EPCG.

 

 

 

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
  Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.