Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG će ipak morati da plati CGES-u 12 milona eura?

epcg
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 05.12.2016. u 08:53

Upravni sud odbio je tužbu Elektroprivrede čime se stvaraju uslovi da Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), u postupku koji se vodi u Privrednom sudu, naplati potraživanje od te elektroenergetske kompanije od oko 12 miliona eura.

„Presudom Upravnog suda od 21. oktobra odbijena je tužba EPCG od 2. marta ove godine, kojom je traženo da se poništi odluka CGES-a o utvrđivanju naknada i cijena koje plaćaju proizvođači električne energije priključeni na prenosni sistem za angažovani prenosni kapacitet. Ona predstavlja osnov za naplatu potraživanja CGES-a prema EPCG, kao proizvođaču električne energije, po osnovu naknade za korišćenje prenosne mreže“, saopšteno je Vijestima iz CGES-a.

Kako je Privredni sud prekinuo predmete u kojima CGES želi da naplati potraživanja prema EPCG po navedenom osnovu, do donošenja presude Upravnog suda, to su se sada stekli uslovi za nastavak postupka pred Privrednim sudom, radi naplate potraživanja.

„CGES je Privrednom sudu podnio predloge za nastavak postupaka“, rekli su iz CGES-a.

Prema nezvaničnim informacijama, nije isključeno da se taj spor, koji traje od druge polovine 2014. godine, riješi i dogovorom dvije kompanije.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.