EPCG gradi stambeno-poslovni kompleks “Sunčani grad”, za najbolje idejno rješenje 50 hiljada eura

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 09.09.2023. u 09:26
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), u saradnji sa Opštinom Niksic, uskoro će raspisati međunarodni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnog kompleksa "Sunčani grad" koji bi se podigao u neposrednoj blizini EPCG Željezara Nikšić, saopšteno je iz ove energetske kompanije.

Za te namjene Odbor direktora EPCG opredijelio je, dodaju, ukupno 120 hiljada eura i zadužio menadžment Kompanije da u saradnji sa stručnim konsultantima pripremi svu potrebnu dokumentaciju.

“Izradu idejnog rješenja, kojim će se na kvalitetan način valorizovati prostor u istočnoj zoni i zoni Gračanica sjever u okviru Prostorno-urbanističkog plana opštine Nikšić, inicirao je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Dukanović. Direkcija za razvoj i investicije i Direkcija za pravne poslove su, u saradnji sa stručnim konsultantima, već pripremile nacrt konkursnog zadatka koji sadrži grafički prikaz budućeg kompleksa sa katastarsko-geodetskom podlogom, kao i foto i video dokumentaciju”, saopšteno je iz EPCG.

Najbolje rješenje, kako su kazali, po odluci kompetentnog žirija, koje bude pristiglo na Konkurs, biće nagrađeno sa 50 hiljada eura, za drugonagrađeni rad predviđeno je 20 hiljada, a za trećenagrađeni 10 hiljada eura.

Predviđen je i otkup još dva rada sa po pet hiljada eura, kazali su iz EPCG.

Sredstva za konkursni fond obezbijediće Elektroprivreda Crne Gore.

“Učešće Opštine, kao raspisivača, treba da omogući direktno sprovođenje prvonagrađenog rada uz primjenu propisa za sprovodenje u skladu sa Memorandumom o saradnji Opštine i EPCG kojim će biti definisani i uređeni odnosi između raspisivača konkursa”, kazali su iz EPCG.

Predlog za trajanje konkursa je 90 dana.

Iz EPCG su saopštili da konkursni žiri trebalo bi da bude sastavljen od sedam članova, od kojih će dva biti stranci s obzirom na međunarodni karakter konkursa. Predviđena su i dva stručna izvjestioca konkursa, kao odgovorno lice zaduženo za administrativne potrebe konkursa.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Sad kao odgivorna kompanija nemoj da ostavite ljude bez krova nad glavom.Ljudi tu zive godinam,nemaju rijesene vlasnicke listove ali su ulagali novac u svoje stambene jedinice Pa ni tih 30 porodica sa jednom lamelom nece ostetiti drzavu,kad su mogli toliki Romi i ostali da dobiju krov nad glavom .Razmislite o ovome na ozbiljan nacin.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.
  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.