Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG hoće u Rudnik uglja

img_5603
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2017. u 16:50

Danas je održana 16. vanredna skupština akcionara EPCG AD Nikšić.

Na osnovu unaprijed utvrđenog dnevnog reda Skupšine, kojom je predsjedavao izvršni rukovodilac Direkcije za ljudske resurse, Ranko Vojinović, donijete su odluke o razrješenju postojećih i imenovanju novih članova Odbora direktora EPCG, kao i odluka o izražavanju zainteresovanosti za ulazak u vlasničku strukturu Rudnika uglja Pljevlja.

Skupština je donijela odluku o izražavanju zainteresovanosti za ulazak u vlasničku strukturu RUP-a. Naime, u cilju postizanja što veće sinergije i optimizacije rada subjekata termoenergetskog sektora u Crnoj Gori, EPCG izražava zainteresovanost za ulazak u vlasničku strukturu RUP-a kupovinom akcija čime bi preuzela Rudnik uglja-Pljevja kao akcionarsko društvo. Odbor direktora i menadžment Društva zaduženi su da, u okviru svojih ovlašćenja, nastave aktivnosti na sagledavanju ponuđene cijene akcija i pripreme materijal za konačno izjašnjenje nadležnih kompanijskih organa.

Shodno Zakonu o privrednim društvima, Skupština je, po utvrđenom dnevnom redu i u skladu sa Statutom Društva, izvršila razrješenje i izbor novih članova Odbora direktora kompanije.

Za članove Odbora direktora izabrani su Đoko Krivokapić, Samir Hodžić, Ljubo Knežević, dr Ranko Milović, Oreste Bramanti, Masimo Tiberga i Frančesko Bečeli. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora koja je održana nakon Skupštine, za predsjednika Odbora direktora izabran je Đoko Krivokapić.

 

EPCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci