EPCG: Kadrovske promjene usklađene sa novom organizacijom i sistematizacijom

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 19.08.2023. u 17:34
U Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) usvojena je nova organizacija i sistematizacija i, shodno tome, izvršena su i određena razrešenja i imenovanja, kako bi se na što bolji način odgovorilo poslovnim izazovima, kazali su iz kompanije povodom, kako su naveli, “malicioznih tumačenja” kojima su pribjegli neki mediji.

“Tako je, na prethodnim sjednicama OD EPCG, dosadašnji Glavni operativni direktor, Zoran Šljukić, diplomirani elektroinženjer, postavljen na dužnost Tehničkog direktora, dok je Ratko Pavićević, takođe diplomirani elektroinženjer, imenovan za Menadžera projekata u Direkciji za razvoj i investicije”, saopštili su iz EPCG.

Nadalje, kako su naveli, doskorašnji Glavni finansijski direktor, Miro Vračar, diplomirani ekonomista, usljed reorganizacije operativnih cjelina koje se bave finansijama, postavljen je za Pomoćnika Izvršnog direktora za finansije a Marina Šljivančanin, diplomirani ekonomista, koja je donedavno obavljala funkciju rukovodioca Tima za upravljanje rizicima, postavljena za Izvršnog rukovodioca Direkcije za finansije, računovodstvo i nabavke.

“Spisak promjena u ovom smislu zaključuje Ivan Bajić, koji je prethodno radio kao Rukovodilac Sektora za plan i izvještavaju u Sekretarijatu za računovodstvo Glavne finansijske direkcije, a ubuduće će djelovati kao rukovodilac Sekretarijata za računovodstvo”, dodaju iz kompanije.

Ističu da su kadrovske promjene  “uobičajena pojava u ogromnim sistemima kakav je EPCG”.

“Cijenimo da su kadrovske promjene, u svjetlu izmjena organizacije i sistematizacije, sasvim uobičajena pojava u ogromnim sistemima, kakav je EPCG, te da nema osnova za interpretacije kakve smo, tokom prethodnih dana, mogli čitati i slušati u pojedinim medijima.  Mi nastavljamo da radimo u interesu kompanije, energetskog sektora i opšteg interesa, javnosti svakako pripada pravo na sud o kvalitetu učinjenog, a onima koji su usmjereni ka senzacionalizmu i dnevnopolitičkim igrarijama predlažemo da, za promjenu, prilikom obrađivanja tema koje se odnose na EPCG – nauče imena i prezimena ljudi koje prozivaju. Vjerujemo da tako nešto nije zahtjevno. Srećno”, zaključuju iz kompanije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.