Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG odobrila dodatni popust za domaćinstva

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 15.12.2023. u 14:30
Odbor direktora Elektorprivrede Crne Gore odobrio je dodatni popust od 5,5 odsto za kupce električne energije iz kategorije „domaćinstva“ koji redovno izmiruju svoje obaveze. Popust će se primjenjivati počev od januarskog računa, saopšteno je iz EPCG.

"Tako će se, shodno Odluci o utvrđivanju popusta za električnu energiju distributivnih kupaca, domaćinstvima (članovima Zlatnog tima), koja mjesečno troše ispod 500 KWh, od 1. januara do 31. decembra 2024. godine, obračunavati 18 odsto popusta na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga", navodi se u saopštenju.

Domaćinstvima (ostale redovne platiše) sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 KWh odobren je popust u visini od 10,5 odsto, dok će se domaćinstvima (sve redovne platiše) – sa mjesečnom potrošnjom iznad 500 KWh, od 1. januara do 31. marta naredne godine, obračunavati popust u visini od 5,5 odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

"Odluka Odbora direktora imala je za cilj prvenstveno zaštitu standarda naših kupaca, nakon povećanja cijene mrežnih usluga, ali i dodatnu stimulaciju manje potrošnje električne energije", zaključuje se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.