EPCG pomaže Institut Igalo sa 600.000 eura

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 17.08.2023. u 16:41
Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore odobrio je pozajmicu u iznosu od 600.000 eura Fondu za zdravstveno osiguranje koja će u okviru vanrednih transfera biti uplaćena Institutu „Dr Simo Milošević“.

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin kazao je za RTHN da je inicijativu pokrenuo predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić nakon čega je upućen zvaničan dopis i iz Instituta Igalo. Predlog je proslijeđen Odboru direktora EPCG koji je dao saglasnost na ovu pozajmicu.

“To bi bila pozajmica za kratkoročno i srednjeročno rješavanje problema u Institutu Igalo sa nekim kratkim rokom otplate. EPCG kao društveno odgovorna kompanija trenutno je u poziciji i kao državna kompanija da pomogne državi u rješavanju tog problema”, kazao je za RTHN Rovčanin.

Novac još nije uplaćen na račun Fonda za zdravstveno osiguranje, a kako objašnjava Rovčanin, saglasnost na ugovor o pozajmici mora dati i Ministarstvo finansija.

“Primjerci nacrta Ugovora o zajmu su prosijeđeni Fondu za zdravstveno osiguranje i Ministarstvu finansija. Nakon njihovog sagledavanja i potpisivanja ja ću takođe ugovor potpisati i odmah sutra dan taj će novac biti uplaćen Fondu za zdravstveno osiguranje”, objasnio je Rovčanin.

Ističe da što se tiče EPCG novac može biti odmah uplaćen jer imaju punopravanu odluku za pozajmicu.

“Čuo sam se i danas sa predsjednikom Katićem koji u komunikaciji sa Fondom i Ministarstvom radi sve da se što prije ugovor potpiše i novac uplati”, rekao je Rovčanin.

Ponavlja da će novac biti uplaćen čim potpise na ugovor stave direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić i ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Pozajmica je namjenjena za isplatu dvije zarade zaposlenima u Institutu Igalo.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će naredne sedmice sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o dugu Insitituta Dr Simo Milošević, te da će se zauzeti da ovaj zdravstveni centar opstane i povrati svoju staru slavu, i opet postane stub razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Izvor: rtcg.me/RTHN

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.
  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.