EPCG povećava svoj udio u CEDIS-u za više od 21 milion eura

epcg1-1000x555
EPCG
 • Autor onogost.me
 • 28.06.2023. u 11:31
Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) danas treba da da saglasnost da državna energetska kompanija poveća svoj novčani ulog u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS).

Iz EPCG je “Vijestima” pojašnjeno da je vrijednost ovog uloga 21,57 miliona eura.

Ovaj iznos predstavlja cjenovnu razliku nabavke električne energije za pokrivanje regulatorno dozvoljenih gubitaka kod CEDIS-a.

Od ukupne sume, 6,7 miliona se odnosi na period od 1. aprila do kraja aprila 2021. godine i predstavlja cjenovnu razliku nabavke struje za pokrivanje regulatorno dozvoljenih gubitaka kod CEDIS-a, dok ostatak od 14,8 miliona se odnosi na 2022. godinu za isti osnov.

“Na osnovu ovoga EPCG bi uvećala ulogu CEDIS-a, tako da bi on iznosio 310,29 miliona umjesto dosadašnjih 288,7 miliona. Stav EPCG nije takav da upućuje na koše poslovanje CEDIS-a već na dramatične poremećaje na tržištu a u kontekstu globalne energetske krize”, objasnili su iz EPCG.

 

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.
  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.