Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG: Prosječan aprilski račun za struju 29 eura

procjecan-racun_1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 11.05.2016. u 05:55

Prosječan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 29,05 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

 

„Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,03 eura, dok je najveća potrošnja u aprilu očitana u Kotoru, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 36,14 eura“, navodi se u saopštenju. 

Iz EPCG su kazali da će račun vrijedan preko 150 eura dobiti svega 0,51 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,05 odsto potrošača.

„Aprilske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 47,2 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 155,85 hiljada kupaca“, rekli su iz EPCG.

Domaćinstva su u aprilu potrošila 87,07 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 20,6 odsto manje u odnosu na martovsku potrošnju, odnosno 9,5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom aprila prošle godine.

EPCG je, kako su podsjetili, pokrenula nagradnu igru pod nazivom Neka vas vozi dobra energija 2, koja će trajati još četiri mjeseca i imaće još dva kola.

U svakom kolu dodjeljuje se po jedan automobil Ford Focus. Prvi Ford Focus dodijeljen je 15. marta, a pravo učešća imala su sva domaćinstva koja na kraju februara nijesu imala dugovanja za utrošenu električnu energiju.

Dobitnik narednog Ford Focusa biće poznat 17. maja, kada će se organizovati javno izvlačenje u studiju televizije Vijesti. Rezultati izvlačenja emitovaće se u okviru jutarnjeg programa Boje jutra televizije Vijesti 18. maja.

Pravo učešća u drugom kolu imala su sva domaćinstva koja na kraju aprila nijesu imala dugovanja za utrošenu električnu energiju.

„Naredni Ford Focus biće dodijeljen u julu, za stanje duga nula na kraju juna i u septembru“, dodaje se u saopštenju.

Naredna nagradna igra, treća po redu, planirana je za oktobar, kada će pokloniti još jedan automobil Ford Mondeo uz mnoge druge nagrade, a u tom ciklusu pravo učešća imaće samo članovi Zlatnog tima, odnosno svi potrošači koji od decembra prošle do novembra budu redovno, u kontinuitetu, plaćali račune za utrošenu električnu energiju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra finansija Novice Vukovića, koji je kazao da se kroz program Evropa sad 2 planira korekcija penzijskih doprinosa.
Benzin je od danas skuplji dva centa, dok je cijena eurodizela niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.