Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG: Prosječan martovski račun 35,85 eura

racuniiiiiiiiiiii
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.04.2016. u 10:39

Domaćinstva su u martu potrošila 109.690.711 kWh (kilovatsati) električne energije, što je za 2 odsto više u odnosu na februarsku potrošnju, odnosno 3 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom marta 2015. godine. 

Prosječan martovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 35,85 eura. Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,27 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 45,2 eura.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 1,28 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2,87 odsto potrošača.

Martovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 47,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 156.774 kupaca.

Nagradne igre EPCG

Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je nagradnu igru pod nazivom „Neka vas vozi dobra energija 2“. Ova nagradna igra trajaće još pet mjeseci i imaće još tri kola. U svakom kolu dodjeljuje se po jedan automobil FORD FOCUS. Prvi Ford Focus dodijeljen je 15. marta, a pravo učešća imala su sva domaćinstva koja na kraju februara nisu imala dugovanja za utrošenu električnu energiju. Sledeći Ford Focus biće dodijeljen u maju (za stanje duga 0€ u aprilu), potom u julu (za stanje duga 0€ na kraju juna) i u septembru (za stanje duga 0€ na kraju avgusta).

Treća nagradna igra, planirana je za oktobar 2016. godine, kada ćemo pokloniti još jedan automobil Ford Mondeo uz mnoge druge nagrade, a u tom ciklusu pravo učešća imaće samo članovi Zlatnog tima, odnosno svi potrošači koji od decembra 2015. do novembra 2016. godine budu redovno, u kontinuitetu, plaćali račune za utrošenu električnu energiju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.