Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FEP prodaju za 1,4 miliona

867c60921b35cd54735b816d403b17ba
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2017. u 15:15

Stečajna uprava Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća, deveti po redu, po početnoj cijeni od nešto preko 1,4 miliona eura, što je za pola miliona niže u odnosu na prethodni oglas.

Na prodaju su ponuđene nepokretnosti u Plužinama koje čine šume, kamenjar, pašnjak i objekti po ukupnoj cijeni od 472 hiljade eura. Prodaju se i pokretnosti koje čine osnovna sredstva, inventar, hemikalije i gotovi proizvodi u proizvodnom kompleksu kompanije, ukupne vrijednosti 946,7 hiljada eura.

Prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda koje se Privrednom sudu dostave do najkasnije do 9. februara, dok će otvaranje ponuda biti obavljeno dan kasnije. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača stečajni upravnik će donijeti sedam dana od javnog otvaranja ponuda.

Stečaj u  FEP -u uveden je krajem februara 2015. godine na zahtjev Poreske uprave (PU) zbog duga od skoro milion eura. Proizvodnja je prekinuta u maju 2014. godine kada je fabrika, zbog neplaćenih računa, ostala i bez struje.  FEP  sa gubitkom posluje od 2008. godine. Investiciono razvojni fond (IRF) vlasnik je 42 odsto akcija  FEP -a.

 

vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.