FOTO: Pripadnici RE populacije uredili dvorište OŠ „Braća Ribar“

dvoriste444
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.07.2017. u 05:57

Pokošena trava, posađene sadnice, sređeno dvorište. To je slika koju će ućenici OŠ „Braća Ribar“ zateći kada se početkom nove školske godine vrate u klupe. 

Zahvaljujući projektu „Zanatski RE Call centar“ koji sporvode JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, Opština Nikšić i Poslovni centar ZOPT, pripadnici RE populacije, Dejan Sejdović i Esad Saiti prošli su uspješno dvomjesečnu obuku za baštovana i oni su glavni „krivci“ za novi izgled dvorišta OŠ u Rastocima.

„Veoma sam zadovoljan ovom obukom u ZOPT-u, rado ću se baviti ovim poslom i u narednom periodu i nadam se brzom zaposlenju“, ističe Saiti.

Njegov kolega, Dejan Sejdović, takođe vjeruje da će u narednom periodu sa stečenim vještinama naći radni angažman.

„U ZOPT-u smo imali lijepu saradnju i kvalitetnu obuku. Posao nije težak, drago mi je što sam uspio da naučim nešto novo i doprinesem uređenju dvorišta“, kazao je Sejdović.

Koordinator aktivnosti ispred ZOPT-a, Vida Ćipranić, ističe da je zadovoljna realizacijom još jedne uspješno zacrtane aktivnosti.

„Uspjeli smo da uspješno sprovedemo obuku za baštovane po predviđenom planu i programu, gdje su kandidati pokazali veliko interesovanje da steknu nova znanja i vještine, pri čemu su im u tome najviše pomoglii instruktori praktične i teorijske nastave. Posebno nas raduje ostvarena saradnja sa OŠ „Braća Ribar“, gdje smo, uz pomoć dva polaznika obuke za baštovane, uspjeli da doprinesemo ovoj ustanovi, u smislu sređivanja školskog dvorištva, pa time i obradovati naše mališane početkom nove školske godine,“ kaže Ćipranić.

Projekat “Zanatski RE Call Centar” vrijedan je oko 92.000 eura, a finansiran je od strane Evropske unije posredstvom Ministarstva finansija Crne Gore – Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći kroz Operativni program – Razvoj ljudskih resursa 2012-2013 i Ministarstva rada i socijalnog staranja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
Uprava prihoda i carina je od 1. januara do 30. novembra 2022. godine ostvarila bruto naplatu prihoda u iznosu od 1.908,9 miliona eura, što je za 170 miliona eura ili 10 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a za 120 miliona eura ili 7 odsto više u odnosu na 2019. godinu. Ostvarena naplata je iznad plana prihoda u navedenom periodu za 163 miliona eura ili 9 odsto.