Gorivo od ponoći jeftinije sedam centi

gorivo
  • Autor onogost.me
  • 06.11.2015. u 07:13

Nakon što je u Službenom listu danas objavljeno da je neustavna Vladina uredba o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, cijena goriva bi od ponoći trebalo da bude jeftinije sedam centi. 

Od momenta kada je Ustavni sud odlučio da je odluka neustavna postavljalo se pitanje na koji način će novac biti vraćen građanima.

Novinari su juče to pitali i ministra finansija Radoja Žugića, a on odgovorio da će „ako Ustavni sud naloži vraćanje novca i ako bude takvog modela, poštovati i to“, prenosi CdM.

„Ako ne, novac će se utrošiti za ono zašto je bio i namijenjen za auto-put i vrhunski sport“, objasnio je ministar.

Od početka primjene nezakonite uredbe 21. aprila do 19. oktobra Vlada je prema svojim podacima prihodovala 9,9 miliona eura, ali je u međuvremenu ta cifra uveliko premašila 10 miliona eura.

Vlada je osporenu uredbu donijela na sjednici 16. aprila ne pozivajući se ni na jedan zakon, što je Ustavni sud ocijenio kao miješanje u nadležnost Skupštine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vjetroelektrane Krnovo i Možura trenutno su jedine vjetroelektrane u Crnoj Gori i u privatnom su vlasništvu. Za dvije godine na lokaciji Gvozd biće sagrađena još jedna, ali će je graditi nacionalna energetska kompanija. Zašto se Elektroprivreda Crne Gore odlučila na taj korak, koliko će to koštati građane, kakav je potencijal i perspektiva ovog izvora energije istraživala je TVCG.
Državne kompanije, Rudnik uglja i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) već više od pola godine kriju većinu podataka o broju ljudi koje su zaposlili, a ta praksa se nastavila i nakon raspisivanja lokalnih izbora, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju NVO sektora (MANS).
Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na sjednici koja je zakazana za 3. oktobar odlučivaće o kupovini imovine nikšićke Željezare, saoštio je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.