Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Građani drže u bankama 1.51 milijardi

novac2222
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2017. u 09:39

Banke su na kraju novembra prošle godine odobrile kredite od ukupno 2,45 milijardi eura, što je 2,2 odsto manje nego u oktobru, a 2,7 odsto manje nego u novembru 2015. godine.

Prema pisanju Dana, ukupni depoziti stanovništva na kraju novembra iznosili su oko 1,51 milijardu eura, što je 1,1 odsto više nego u oktobru, dok su u poređenju sa istim mjesecom 2015. godine porasli šest odsto.

U ročnoj strukturi depozita stanovništva oročeni su činili 54,2 odsto, a oni po viđenju 45,8 odsto.

Odnos između kredita i depozita u novembru je bio niži nego u istom mjesecu 2015. godine i iznosio je 0,86 odsto piše u novom Biltenu CBCG.

Prema podacima iz biltena, banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, 79,7 odsto. Ukupni depoziti na kraju novembra su na mjesečnom nivou zabilježili rast od 0,4 odsto na 2,85 milijardi eura, dok su na godišnjem nivou porasli 7,3 odsto. Oročeni depoziti činili su 44,3 odsto ukupnih, a oni po viđenju 55,1 odsto.

U strukturi oročenih depozita najveće učešće imali su oni ročnosti tri mjeseca do jedne godine, 45,1 odsto. Depoziti ročnosti od jedne do tri godine činili su 43,2 odsto.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Izvršni direktori Eelektroprivrede Crne Gore (EOCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica.
U Vladi smatraјu da nema osnova da Ustavni sud prihvati iniciјativu priređivača igara na sreću za ocјenu ustavnosti u vezi sa ukidanjem mogućnosti uplate novca na korisničke naloge preko trafika.
Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da su predstavnici Crne Gore i Bosne i Hercegovine dogovorili da se u narednih 60 dana objavi javni poziv za izbor izvođača radova i nadzor na projektu izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare.