Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Grbović za TVNK: Realizovali smo oko 50 većih i manjih projekata, planiramo još toliko

grbovic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.11.2016. u 06:55

Predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbović, kazao je u intervjuu za Televiziju Nikšić kako očekuje da budžet za narednu godinu bude nešto veći, budući da se očekuju prihodi po osnovu koncesija koji su izostali ranijih godina. 

On je izrazio zadovoljstvo što se, kako je kazao, izuzetno popravila situacija kada je u pitanju nikšićka privreda u periodu otkad su prije četiri godine naslijedili mandat od svojih partijskih prethodnika.

„Mnoge firme u stečaju sada rade, Hotel Onogošt, Rudnici Boksita, Metalac, Mljekara Nika, Monteživ, Javorak, tu su i vjetrenjače na Krnovu odakle ćemo imati prihode od poreza na nepokretnost. Boksiti i Javorak su važni zbog koncesija koje su izostale prethodnih godina“, zaključio je Grbović dodajući da očekuje da će sve to imati za posljedicu da mladi ljudi ostaju u Nikšiću, te da će uz nove investicije mladi sigiurno imati svoje šanse u gradu pod Trebjesom.

Posebno je zadovolajn finansijskom situacijom jer, kako je naglasio, Opština redovno izmiruje sve obaveze, i prema zaposlenima, ali i kreditne obaveze, bilo da su u pitanju komercijalni krediti, odnosno, dug za poreze i doprinose prema državi.

Grbović se kratko osvrnuo i na rezultat nedavno završenih parlamentarnih izbora.

„Odličan smo rezultat postigli na parlamentarnim izborima kada je rezulat iz Nikšića u pitanju, obzirom da smo prvi put samostalno izašli. Osvojili smo oko 47 odsto biračkog tijela u Nikšiću. To znači da građani cijene i pozdravljaju ono što radimo i to je rezultiralo dobrim izbornim rezultatima“, smatra on.

Kad su u pitanju učinci lokalne uprave u proteklom četvorogodištu, Grbović je istakao da je lokalna uprava realizovala oko 50 projekata, što većih, što manjih, te da istim tempom imaju namjeru da nastave i u narednom periodu.

„Tehnopolis je urađen na ruševinama Doma vojske. Tu je podignut jedan od najmodernijih inovacionih centara i već je opravdao svoje postojanje jer se svakodnevno održavaju razni događaji i nadam se da će zaposleni u njemu uspjeti da na najkavlitetniji način valorizuju taj prostor“, kazao je Grbović govoreći o jednom od najznačajnijih projekata u gradu.

Prvi čovjek opštne optimisitičan je i kad je u pitanju rješavanje najveće nikšićke „rane“ – Doma revolucije. Već se krenulo sa rekonstrukcijom dijela prostora za potrebe parkinga, a narednih godina očekuju se i prvi zahvati na samoj građevini.

„Krenućemo parcijalno da rješavamo ovaj objekat i za nekoliko godina, koliko sredstva budu dozvoljavala, pokušaćemo da ovu crnu urbanističku tačku u prostotru Nikšića riješimo“, optimista je Grbović.

Nabrajajući velike projekte koji su realizovani, on je pomenuo Nikšićko pozorište, aerodrom, bazen, obilaznicu, veliki broj rekonstruisanih ulica, nekoliko vodovoda, vrtića, prigradskih ambulanti, seoskih puteva.

U najavi je rekonstrukcija puteva Petrovići – Vraćenovići, zatim Vilusi – Ilino brdo i poteza od Trubjele do Vilusa. Kreće se sa rekonstrukcijom 1,2 kilometra bulevara u Kličevu. Planira se izgradnja još jedne zgrade za penzionere i Doma za stare. Grbović očekuje i jedan veliki infrastrukturni projekat – povezivanje Nikšića i Cetinja.

„Sljedeće godine uradićemo idejni projekat“, jasan je Grbović.

Priča o rekonstrukciji Trga Slobode ostavljena je za kraj intervjua.

„Završena je prva faza, u narednom periodu predstoji popločavanje Trga. U toku je izbor najboljih uzoraka, a Trg će biti popločan autohtonim nikšićkim kamenom. Predstoji asfaltiranje ulica i betoniranje trotoara. Očekujemo da ovih dana dobijemo jednu donaciju iz Kine“, zaključuje Grbović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci