Industrija mesa Goranović: Potpisan kreditni aranžman sa Abu Dabi fondom

z1224600
Industrija mesa Goranović
  • Autor onogost.me
  • 21.12.2015. u 13:01

Jedna od najuspješnijih crnogorskih firmi iz domena proizvodnje finalnih proizvoda od mesa, nikšićka Industrija mesa Goranović , nastvalja da ulaže u svoje razvojne kapacitete. To su danas krunisali potpisivanjem veoma povoljnog kreditnog aranžmana sa Abu Dabi fondom. 

Kamatna stopa na godišnjem nivou je 2,5 odsto, rok vraćanja kredita je 17 godina, a grejs period četiri godine.

Vlasnik kompanije, Đorđije Goranović, istakao je da će kompanija kreditna sredstva od Abu Dabi fonda iskoristiti za proširenje proizvođačkih kapaciteta, sa posebnim akcentom na izvozne aktivnosti.

“U narednom periodu poboljšaćemo aktivnosti sa primarnim poljoprivrednim proizvođačima. U ovom momentu naša kompanija ima saradnju sa 2.000 primarnih poljoprivrenih proizvođača. Cilj je da se meso koje se proizvode u Crnoj Gori pretvori u finalni proizvod i da se prodaja lansira prema turističkoj privredi, sa posebnim akcentom za izvoz. Naša kompanija će u narednom periodu ojačati konkurentsku sposobnost da proširi izvozna tržišta, jer u ovom momentu izvozimo u četiri države”, poručio je Goranović.

Inače, danas je Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, sa predstavnicima još tri crnogorske kompanije, Milkraft, Mesopromet i Vektra Jakić, potpisao ugovre o dugoročnom kreditiranju razvojnih projekata u oblasti poljoprivrede iz razvojnog fonda Abu Dabija. 

On je objasnio da je minimalni iznos kreditnih sredstva milion američkih dolata, a maksimalni tri miliona. Kredit se daje i vraća se u dolarima, a sve četiri firme su dobile iznos od tri miliona. Sredstva će se povlačiti nakon što se obezbijede odgovarajući kolaterali, odnosno nakon što se dobiju obezbijeđenja u skladu sa ugovorom koji je potpisan.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice koja se odnosi na tekuće održavanje javne željezničke infrastrukture, istakao je državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.