„Inovacije u šumarstvu u susret klimatskim promjenama“ u Tehnopolisu

tehnopolis_-_smart_trio_business_forum_vol
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.09.2019. u 06:44

IPC Tehnopolis organizuje treći po redu Smart Trio Business Forum, koji za temu ima „Inovacije u šumarstvu u susret klimatskim promjenama“.

“Klimatske promjene i njihov negativan uticaj su teme o kojima se najviše priča u posljednje vrijeme, budući da su jedna od najvećih prijetnji sa kojima se čovječanstvo suočava. Među negativnim uticajima koje one imaju, najvažniji su oni koji se odnose na životnu sredinu i šume koje su ugožene i polako nestaju. Stoga smo odlučili da na trećem Smart Trio Business Forum-u razgovaramo sa eminentnim stručnjacima na temu „Inovacije u šumarstvu u susret klimatskim promjenama“ i da na taj način damo doprinos unapređenju rješenja ovog problema”, naveli su organizatori.

Na panelu će govoriti: Saša Orlović, direktor Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada, Nikolaj Stojanov, direktor Forest Protection Station iz Sofije, Branko Tasovac, direktor Centra za gazdovanje kršom (JPŠ Šume Republike Srpske) iz Trebinja.

Panelisti će kroz svoja iskustva govoriti o unapređenju resursa baziranim na inovativnim ekološkim i energetskim dostignućima kako bi se usljed učestalih klimatskih promjena uticalo na smanjenje rizika negativnih posljedica u oblasti šumarstva.

Panelom će moderirati Ranko Kankaraš, načelnik Direkcije za šumarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

“Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže kako bi zajednički pronašli potencijalna inovativna rješenja za suzbijanje ovog problema koji se tiče svih nas”, dodali su oni.

Događaj će biti organizovan danas, sa početkom u 18h, u Coworking prostoru IPC Tehnopolis.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Skupštinski odbor za ekonomiju, finansije i budžet dao je zeleno svjetlo Agenciji za zaštitu konkurencije (AZK), ali ne i Komisiji za zaštitu prava u javnim nabavkama za prošlogodišnje izvještaje.
Na konkurs za odabir članova Odbora direktora državne Elektroprivrede (EPCG) pristigle su 52 prijave, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva energetike i rudarstva.