Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Interesovanje za formiranje još jednog klastera u Nikšiću

15033573_10206107946618003_1912349612_n_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.01.2017. u 12:12

Direktorat za razvoj u okviru Ministarstva ekonomije, koji se bavi kreiranjem i implementacijom politike razvoja klastera, ostvario je saradnju sa IPC Tehnopolis u Nikšiću, koji između ostalog podržava privrednike i poljoprivredne proizvođače u smislu inkubacije.

Predstavnici Tehnopolisa prepoznali su značaj klasterskog udruživanja, smatrajući održivom ideju subjekata koji su iskazali interesovanje za formiranje klastera i potrebu za podrškom u početnim koracima. Zato je inicirana saradnja sa Ministarstvom ekonomije kako bi se predstavili programi tehničke i finansijske podrške razvoja kalstera, kao i konkretna podrška u formiranju novog klastera. To bi bio drugi klaster formiran na teritoriji opštine Nikšić, s obzirom da u ovoj opštini za sad djeluje klaster proizvođača i prerađivača metala, koji takođe ima kontinuiranu tehničku podršku od strane Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo ekonomije intenzivno radi na politici razvoja klastera, ukazujući kontinuiranu finansijsku i tehničku podršku klasterima u Crnoj Gori. Stoga, u okviru svojih aktivnosti, kao i kroz zajedničke projekte sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Ministarstvo nastoji da informiše i animira što više privrednika da prepoznaju značaj udruživanja i odluče se na formiranje klastera.

Podsjećamo, Ministarstvo ekonomije je za tekuću godinu obezbijedilo 100.000 EUR za finansijsku podršku razvoja klastera i trenutno radi na pripremi Programa, a takođe aktulna je i tehnička podrška u okviru projekta Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori, koji zajedniči finansiraju i implementiraju Ministarstvo ekonomije, UNDP, Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje i opština Bijelo Polje.  

  portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci