Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Investiciono-razvojni fond će opredijeliti 120 miliona eura kredita

novac1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2016. u 09:16

Vlada je danas dala saglasnost na Prijedlog godišnjeg plana rada za poslovnu 2017. godinu i Prijedlog finansijskog plana Investiciono-razvojnog fonda za 2017. godinu kojima je predviđeno da se plasiraju sredstva u ukupnom iznosu od 120 miliona eura. 

Ta sredstva biće namijenjena za realizaciju kreditnih linija koje će biti usmjerene, prije svega, na povećanje broja zaposlenih, kao i na očuvanje postojećih radnih mjesta.

”Za razvoj preduzetništva definisane su kreditne linije za podršku posebnim ciljnim grupama kao što su mladi, početnici, žene, visokoškolci, poljoprivredni proizvođači, inovativno preduzetništvo, ICT biznis, klasterska proizvodnja, osobe s invaliditetom i slično”, kaže se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma. Naglašeno je da se većina projekata realizuje ugovorenom dinamikom i u skladu sa investicionim programima. Ukazano je da je potrebno nastaviti sa stvaranjem infrastrukturnih uslove za nove projekte, posebno na sjeveru države.

Vlada je usvojila Informaciju o nastavku projekta realizacije komunalnih infrastrukturnih projekata koji se finansiraju iz sredstava Evropske investicione banke i prihvatila Ugovor o finansiranju između Crne Gore i EIB-a, za poslednju tranšu kreditnog aranžmana u iznosu 25.5 miliona eura,

Na inicijativu premijera Duška Markovića, Vlada je odlučila da dnevnim centrima za djecu sa smetnjama u razvoju iz Bijelog Polja i Berana dodijeli pomoć od po 5000 eura.

Premijer je naglasio da ovaj primjer treba da podstakne starješine organa da sredstva koja se uštede smanjenjem troškova reprezantacije, preusmjere za pomoć ustanovama za brigu o najranjivijim kategorijama, u skladu sa ranijim zaključcima Vlade.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.
Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti tri do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.