Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

IRF otvorio beskamatni kredit za nezaposlene visokoškolce

strucno
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.03.2016. u 12:05

Investiciono-razvojni fond (IRF) otvorio je novu beskamatnu kreditnu liniju za nezaposlene visokoškolce, to jest buduće privrednike i poljoprivredne proizvođače koji su zainteresovani da pokrenu i razviju sopstveni biznis.

Uslovi kreditiranja su maksimalni iznos do 50.000, za preduzetnike do 30.000 eura, kamata nula odsto, rok otplate do 12 godina, uključujući i grace period i grace period do četiri godine.

Prilikom prijavljivanja za kreditna sredstva IRF-a neophodno je da klijent ima jasnu vizuju, da prezentuje održiv biznis kroz realizaciju svoje poslovne ideje, da ima potencijalno nabavno tržište za sirovinu, realno sagleda troškove i rizike koji prate taj biznis, jasan-zaokružen proizvodni proces i finalno tržište prodaje za svoje proizvode ili usluge.

Veliko interesovanje visokoškolaca za finansijsku podršku, po ovom programu kreditiranja dodatno je podstaklo IRF da na teritoriji Crne Gore organizuje edukativne seminare za ovu ciljnu grupu pod sloganom "Možeš i ti" i na taj način ih dodatno informiše o proceduri osnivanja preduzeća, načinu prijavljivanja za kreditna sredstva kod IRF-a, prijedlozima održivih biznis ideja na osnovu primjera i iskustava uzornih i uspješnih crnogorskih privrednika i o najčešćim greškama pri osnivanju start-up kompanija.

IRF je, takođe, ovim seminarom imao za cilj da u direktnoj komunikaciji za svim zainteresovanim visokoškolcima obezbijedi ovoj ciljnoj grupi viši stepen uključivanja u preduzetništvo i stvaranje uslova za zaposlenje nezaposlenih visokoškolaca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministarstvo finansija priprema Fiskalnu strategiju koju će predložiti Vladi na usvajanje do kraja ovog mjeseca, rečeno je “Vijestima” u ovom resoru kojim rukovodi ministar Novica Vuković.
Prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 27,05 EUR.