IRF otvorio beskamatni kredit za nezaposlene visokoškolce

strucno
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.03.2016. u 12:05

Investiciono-razvojni fond (IRF) otvorio je novu beskamatnu kreditnu liniju za nezaposlene visokoškolce, to jest buduće privrednike i poljoprivredne proizvođače koji su zainteresovani da pokrenu i razviju sopstveni biznis.

Uslovi kreditiranja su maksimalni iznos do 50.000, za preduzetnike do 30.000 eura, kamata nula odsto, rok otplate do 12 godina, uključujući i grace period i grace period do četiri godine.

Prilikom prijavljivanja za kreditna sredstva IRF-a neophodno je da klijent ima jasnu vizuju, da prezentuje održiv biznis kroz realizaciju svoje poslovne ideje, da ima potencijalno nabavno tržište za sirovinu, realno sagleda troškove i rizike koji prate taj biznis, jasan-zaokružen proizvodni proces i finalno tržište prodaje za svoje proizvode ili usluge.

Veliko interesovanje visokoškolaca za finansijsku podršku, po ovom programu kreditiranja dodatno je podstaklo IRF da na teritoriji Crne Gore organizuje edukativne seminare za ovu ciljnu grupu pod sloganom “Možeš i ti” i na taj način ih dodatno informiše o proceduri osnivanja preduzeća, načinu prijavljivanja za kreditna sredstva kod IRF-a, prijedlozima održivih biznis ideja na osnovu primjera i iskustava uzornih i uspješnih crnogorskih privrednika i o najčešćim greškama pri osnivanju start-up kompanija.

IRF je, takođe, ovim seminarom imao za cilj da u direktnoj komunikaciji za svim zainteresovanim visokoškolcima obezbijedi ovoj ciljnoj grupi viši stepen uključivanja u preduzetništvo i stvaranje uslova za zaposlenje nezaposlenih visokoškolaca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije.
Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.