Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izrada budžeta u toku, biće dostavljen Vladi u martu

money-1005477_960_720_2
Pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 10.02.2021. u 07:01

Izrada Nacrta zakona o budžetu za 2021. godinu je u toku i pravovremeno će biti dostavljen Vladi na razmatranje, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Nacrt budžeta, shodno najavama u Vladi, biće završen u martu.

“Aktivnosti na pripremi Nacrta zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu su u toku i isti će biti pravovremeno dostavljen Vladi na razmatranje i usvajanje, kako bi zatim bio upućen Skupštini na dalju proceduru, u skladu sa Ustavom utvrđenim rokovima”, objasnili su u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Sve dok budžet ne bude usvojen, ističu u Ministarstvu, privremeno finansiranje biće na snazi.

“Do donošenja Zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu potrošačkim jedinicama mjesečno se odobravaju sredstva utvrđena rješenjem Ministarstva finansija i socijalnog staranja o privremenom finansiranju za tekući mjesec 2021. godine, a najviše do iznosa jedne dvanaestine stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini”, istakli su u Ministarstvu na čijem je čelu ministar Milojko Spajić.

Državna revizorska institucija još u decembru je upozorila Vladu i Ministarstvo finansija da se tokom privremenog finansiranja novac može davati samo onim potrošačkim jedinicama koje su prepoznate u Zakonu o budžetu za 2020. godinu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.