Izrečene kazne u iznosu od 1.244.300 eura

UPC
 • Autor onogost.me
 • 15.08.2023. u 13:59
Poreski inspektori su u periodu od 1. maja do 13. avgusta ove godine izvršili 3.326 provjera regularnosti poslovanja i utvrdili nepravilnosti kod 305 poreskih obveznika, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

Kako se navodi, utvrđene nepravilnosti odnose se na neevidentiranje prometa roba i usluga, neuplaćivanje pazara na zakonom propisan način, neobračunavanje ili nepravilno obračunavanje PDV-a, neprijavljivanje zaposlenih i obavljanje djelatnosti bez prethodno izvršene opšte poreske registracije.

“Po tom osnovu izdato je 395 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 1.244.300 eura. Zaduženje po osnovu novčanih kazni iznosi 969.012 eura od čega je naplaćeno 576.012 eura ili 59,44 odsto”, kazali su iz UPC-a.

Takođe, ističu, naplata novčanih kazni odnosi se na poreske obveznike koji su prihvatili prekršajnu odgovornost i platili izrečene kazne u roku od 8 dana (umanjene za trećinu prema Zakonu o prekršajima) Prema ovlašćenjima iz Zakona o poreskoj administraciji, u izvještajnom periodu su kod 12 poreskih obveznika preduzete mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

“Uprava prihoda i carina intenzivirala je kontrole u primorskim i sjevernim opštinama u dijelu opšte poreske registracije, podnošenja poreskih prijava, evidentiranja prometa, uplate pazara i prijavljivanja radnika”, navodi se u saopštenju.

Vrše se i ciljane kontrole poreskih obveznika, kod kojih su tokom prošle godine utvrđeni prekršaji ili za koje je poreski organ bio u saznanju da ne evidentiraju promet i ne izdaju račune korisnicima usluga. Građani, kao i do sada, sve nepravilnosti mogu prijaviti pozivom na broj telefona 19707.

“Pitanja vezana za primjenu poreskih propisa možete poslati na mail adresu [email protected] radi dobijanja detaljnih odgovora sa pregledom poreskih propisa u ovoj oblasti”, zaključuju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. kontrolisete li piceriju Bordo u ulici Novaka Cerovica koja nema kasu no se pise na paragon bloku i racuni se ne izdaju gostima. Cista pljacka gostiju kao i opstinu jer ne placaju porez. Ruku na srce u piceriji sjede opstinski fuksioneri i to koriste jer im se isplati.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.
  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.