Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Janković se izvinjava novinarima nakon što im je otkazala jutrošnji pres

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 30.05.2024. u 20:37
Izvršna direktorica Željezare Nevenka Janković upitila je izvinjenje novinarima nakon što ih je jutros pozvala da ih informiše o odluci Borda direktora EPCG da prihvati ponudu švajcarske kompanije za zakup željezarinih pogona, pa otkazala press i nije im dozvolila da uđu u krug fabrike gdje su bili okupljeni radnici nezadovoljni zbog kašnjenja zarada.

"U cilju istinitog informisanja javnosti imam potrebu da Vam se obratim i pružim zasluženo obrazloženje. Naime, uz želju da Vas ugostim i podijelim sa Vama utiske povodom najavljenog zakupa naših pogona Čeličane i Kovačnice od strane kompanije 8B Capital S. A., bila sam spriječena da Vam pružim adekvatne i detaljne informacije, jer sam sa zakašnjenjem obavještena da je postignuta saglasnost da sve informacije u vezi sa predmetnim zakupom isključivo može prezentovati Sektor za korporativne komunikacije EPCG AD Nikšić", rekla je Janković.

Rekla je da u potpunosti podržava zakup proizvodnih kapaciteta, odnosno strategiju djelovanja EPCG AD Nikšić kada je u pitanju Željezara.

Janković pozvala novinare, potom im zabranila ulazak u fabriku

"Zapravo, za EPCG-Željezara Nikšić ovo će značiti stabilnost i održivost. Stoga, ne želeći da kršim procedure matične kompanije, bila sam primorana da otkažem najavljeno obraćanje, i ovim putem Vam se još jednom izvinjavam i svakako, EPCG-Željezara Nikšić Vam stoji na raspolaganju sa težnjom slanja slike društveno odgovorne kompanije koja svoje poslovanje zasniva na principima transparentnosti i pouzdanosti", saopštila je Janković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.