Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2024. godinu

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 05.04.2024. u 11:25
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u skladu sa Agrobudžetom za 2024. godinu objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2024. godinu.

Korisnici podrške po ovom Javnom pozivu su poljoprivredna gazdinstva, koja moraju biti upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Pravilnikom o obliku i načinu vođenja registra subjekata i registra poljoprivrednih gazdinstava („Službeni list Crne Gore”, br. 16/14 i i 37/18), najkasnije do 05.05.2024. godine.

“Korisnici su poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom mlijeka i mlijeko predaju registrovanim mljekarama i sirarama i koja se bave proizvodnjom mliječnih proizvoda koje stavljaju u promet (na bilo koji način, prodaju na gazdinstvu, nakupcu, na tržnicama ili putem maloprodajnih objekata), korisnici premija ovog ministarstva za preradu mlijeka na gazdinstvu a upisana su u Registar objekata za hranu”, navode iz MPŠV.

U skladu sa ovim Javnim pozivom pravo na podršku se može ostvariti za nabavku opreme koja će doprinijeti očuvanju higijenskog kvaliteta sirovog mlijeka i to za tipove investicije: oprema za mužu: fiksni/pokretni aparati/sistemi za mužu sa pulsatorom, oprema za hlađenje mlijeka (laktofriz, kanta sa potopnim hladnjakom, kanta sa rotacionim hladnjakom), rostfrajne kante za mlijeko, nabavka sredstava za kontrolu prisustva somatskih ćelija (testatori za vime i reagens), sredstva i diperi (uronjivač) za dezinfekciju i higijenu vimena, prije i poslije muže i sredstva za čišćenje vimena („suvo pranje“). Podršku za ovaj trošak nije moguće ostvariti ukoliko nije izvršena nabavka opreme za mužu ili opreme za hlađenje mlijeka.

“Svi podnosioci zahtjeva koji se prijavljuju za ostvarivanje prava na ovu podršku moraju nabaviti odgovarajuću količinu sredstava za dezinfekciju i higijenu vimena, prije i poslije muže ili sredstva za čišćenje vimena („suvo pranje“) za najmanje tri mjeseca”, navode iz MPŠV.

Izvor: portalanalitika.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predstava Nikšićkog pozorišta „Boing-boing“, koju je po tekstu Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić, biće izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20 časova.