Jokić: Cijene jaja u Crnoj Gori za sada stabilne, neće doći do poskupljenja

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 16.03.2023. u 12:11
Cijene jaja u Crnoj Gori su za sada stabilne i neće doći do poskupljenja, kazao je proizvođač jaja Luka Jokić.

Jokić je za Boje jutra kazao da su cijene jaja u Crnoj Gori u posljednje dvije godine imala dva poskupljenja – jedno šest do sedam odsto i drugo od 17 odsto.

“Što znači da su u odnosu na prethodnu godinu poskupila nekih 25 odsto, što je procentualno mnogo manje nego što je to u zemljama u okruženju”, rekao je on.

Jokić je naveo da su jaja u Hrvatskoj poskupila čak i do 70 odsto, a u Mađarskoj i Bugarskoj čak i do 90 odsto.

Najsitnija jaja koja mogu da se nađu na policama u radnjama, prema njegovim riječima, mogu se kupiti i za manje od dva eura, dok ona najkrupnija koštaju do 2,25 eura.

“Ona koja su danas 2,25 eura bile su prošle godine 1,9 eura, što procentualno predstavlja poskupljenje za čak i manje od 20 odsto”, pojasnio je on.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
  Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.