Kabinet Milatovića će urgirati za nikšićke boksitaše

Radnici Rudnika boksita sa nedavnog protesta/onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 11.07.2023. u 08:09
Kabinet predsjednika Jakova Milatovića će uputiti urgencije institucijama a posebno prema tužilaštvu, povodom brojnih problema radnika nikšićkih Rudnika boksita, među njima i zaostalih plata, neplaćenih doprinosa i problema sa upravnom zgradom.

To je “Vijestima” rečeno nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika bivših radnika Rudnika boksita sa savjetnikom predsjednika i bivšim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem. Prema riječima bivšeg radnika Raša Čivovića, Stijović im je kazao da će reagovati nakon što im dostave dodatnu dokumentaciju.

Čivović je ranije sa grupom bivših radnika podnio prijave tužilaštvima zbog upravne zgrade Boksita i zbog placa bivšeg Sindikata u Nikšiću. Upravna zgrada je prodata u stečaju, a zatim, kako tvrde radnici, preprodata trgovačkom lancu “Lidl”.

Stečaj je u Rudnik boksita uveden 2013. godine, a Čivović tvrdi da stambenu problematiku ne mogu da riješe i prije tog perioda.

Čivović je pojasnio da su među problemima 200 radnika i dugovanja plata, regresa, zimnica i radnog staža i dodao da je to, “bruka s obzirom da se ruda još uvijek izvozi”.

“Pitanje placa imamo sedam godina, ne možemo da čekamo još toliko. Ko ga je uzeo nas ne interesuje, treba da se vrati radnicima, to je radnički plac. Ne vodi se na stečajnu masu nego direktno na Sindikat, koji ga je koruptivnim radnjama prebacivao iz ruke u ruku. Mislim da je bilo pet transakcija kako bi se izgubio trag”, naglasio je Čivović.

Čivović smatra i da je ovaj slučaj, “jača afera nego stanovi funkcionera”.

Sastanku je prisustvovao i bivši radnik Zdravko Đurović.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.