Nikšić Vrijeme
11.1°C Kiša, neprekidna: umjerena

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kavarić: Nikšić će ponovo biti industrijski centar Crne Gore

kavaric_i_grbovic
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 13.09.2016. u 11:03

Ministar ekonomije u Vladi Crne Gore, Vladimir Kavarić, sa svojim saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Nikšić. 

Tom prilikom u prostorijama Opštine imao je razgovor sa pet privatnih preduzetnika i predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem.

Vlasnici pet firmi, među kojima su Industrija mesa „Goranović“, Nikšićki mlin, firma „Agromont“, „Comp Comerc“ u vlasništvu Ranka Jovovića i „Uniprom“ pekara govorili su sa ministrom o problemima sa kojima se susreću u svom poslovanju, određenim predlozima, ali i poboljšanju nekih mjera u cilju uklanjanja biznis barijera koje se pojavljuju tokom poslovanja.

„Ministar Kavarić je odgovarao i na određena pitanja i davao svoje sugestije, predloge, tako da je to bio jedan dobar sastanak iz koga se iskristalisalo nekoliko problema koje bi u narednom periodu trebalo rješavati po pitanju izvoza nekih proizvoda iz Crne Gore na susjedna tržišta, čak i tržišta Evrope gdje imamo određene probleme. Nadam se da ćemo u narednom periodu kroz dalju komunikaciju i za konkretne probleme zajednički urgirati i u susjednim državama gdje se ti problemi javljaju kako bi omogućili neko normalno poslovanje“, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

Takođe, bilo je riječi i o eventualnom smanjenjuju određenih poreza koji se tiču problema preduzetnika iz naše opštine.

Ministar Vladimir Kavarić je istakao da mu je zadovoljstvo što je danas razgovarao sa nikšićkim preduzetnicima, koji žele da otvaraju nova radna mjesta, da zapošljavaju i koji se bore za izlazak na nova tržišta van Crne Gore.

„Pričali smo o onome šta su to elementi biznis ambijenta koji bi se mogli nazvati „finim podešavanjima“ i šta je državna uloga po pitanju obezbjeđivanja fer tretmana našim proizvođačima i van granica Crne Gore. Zaista je bilo zadovoljstvo razgovarati sa ljudima koji prepoznaju i koriste mogućnosti koje proizlaze iz jako dobre međunarodne pozicije Crne Gore koja je definisana velikim brojem potpisanih međunarodnih sporazuma“, dodao je Kavarić.

U grupi preduzetnika koji su prisustvovali sastanku, bila su i dva korisnika subvencija za otvaranje novih radnih mjesta.

„Sa tog aspekta razgovarali smo kako će ta uredba funkcionisati u budućnosti, ponovili opredjeljenje Vlade da se taj proces nastavi, dobije dodatni zamah i ono što mi je posebno zadovoljstvo je što su u tom procesu šansu prepoznali domaći investitori. Posle ovoga sastanka, imajući u vidu sve ono što se dešava u Nikšiću u naslijeđenim industrijama, siguran sam da će Nikšić ponovo biti industrijski centar Crne Gore“, zaključio je Kavarić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Državne kompanije, Rudnik uglja i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) već više od pola godine kriju većinu podataka o broju ljudi koje su zaposlili, a ta praksa se nastavila i nakon raspisivanja lokalnih izbora, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju NVO sektora (MANS).
Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na sjednici koja je zakazana za 3. oktobar odlučivaće o kupovini imovine nikšićke Željezare, saoštio je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.
Nekada profitabilno državno preduzeće, Elektroprivreda Crne Gore, koje je ove godine ušlo u zonu poslovnog gubitka, Vlada Crne Gore pomaze kupovinom akcija u veoma nejasnim okolnostima, saopštili su iz Centra za ekonomske i evropske studije (CEES).