Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Knežević: Do oktobra bi u Metalac uložili dva miliona eura

578eb76d-0320-4760-88f8-7cb50a0a0a69-2007metalac-preview
portalanalitika.me
  • Autor onogost.me
  • 20.07.2016. u 14:01

Termohem, koji posluje pod grupom ZK Termohem, planira da samo u ovoj godini uloži dva miliona eura u nikšićki Metalac, izjavio je vlasnik i predsjednik odbora direktora ZK Termohema inžinjer Zoran Knežević.

"Kada se posmatra ponuda Termohema u cjelini, dobija se jasnija slika i otuda naše mišljenje da je ponuda veoma dobra. Pretpostavljamo da su i bivši radnici Metalca sagledali kompletnu ponudu", rekao je Knežević u intervjuu za Pobjedu.

On je naveo da je, osim ponu-đenog iznosa od 330.000 eura, spreman da u cjelini isplati priznata i potvrđena potraživanja bivših radnika Metalca, što u zbiru iznosi gotovo milion eura.

"To nije obaveza iz tendera i to namjeravam da učinim na dobrovoljnoj osnovi, jer taj problem postoji već duže vrijeme i svjestan sam da bi time u mnogo mirnijoj atmosferi mogli da se okrenemo procesu rada i planiranju proizvodnje. Rješavanjem tog problema Termohem dobija zadovoljne i motivisane radnike, a lokalna samouprava, pa i Crna Gora, zapošljavanje u sredini u kojoj je nezaposlenost izražen problem", naveo je Knežević i istakao da, ako se tome doda investicija za pokretanje te proizvodnje, jasno je da se priča o sumi od oko dva miliona eura u 2016. godini.

"Ukoliko se moji planovi obistine, već u narednim godina ma, dakle 2017, 2018. i 2019. dodatno bi investirali značajna sredstva sa obaveznim ulaganjima u održavanje opreme. Iz svega ovoga postaje jasnije da imamo ozbiljnu namjeru da u Metalcu pokrenemo proces rada i u budućnosti očekujemo da se radi punim kapacitetom i sa savremenijom tehnologijom. Mislim da su bivši radnici Metalca upravo to prepoznali", kazao je Knežević.

 

Portal Analitika

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.