Konjević: Krivična prijava ako se imovina Željezare kupi mimo zakona, Vujović: Nijesu podnosili krivične prijave kad se radilo po 16 sati

 • Autor onogost.me
 • 30.09.2022. u 18:17
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević najavio je da će ta stranka, ukoliko Skupština akciona Elektroprivrede (EPCG) da saglasnost da se, "mimo Zakona o državnoj pomoći i direktnom pogodbom od turskog partnera", kupi imovina nikšićke Željezare, podnijeti krivičnu prijavu protiv onih koji takvu odluku donesu i potpišu.

“Dati 15 miliona bez ozbiljne javne analize i za nešto što nije djelatnost EPCG je ozbiljna šteta koja se pravi i budžetu i EPCG. Pitanje radnika treba riješiti socijalnim programom, a kupovinom imovine kompanije čime pitanje radnika neće biti riješeno na adekvatan način”, naveo je on na Tviteru.

Odmah je reagovao i predstavnik radnika Željezare, Ivan Vujović, navodeći da se ta njegova zabrinutost nije vidjela kad je bio na vlasti, ni vezano za budžet, a pogotovo za građane i radnike ove države.

“Sad kad ono što je prodala Vlada čiji je on bio dio, a danas vidimo kakva je to bila investicija, pokušava neko da vrati u državno vlasništvo i da spasi 230 porodica da ne budu socijalni slučajevi, najavljuju krivične prijave. Nijesu podnosili krivične kad nije ispoštovan investicioni ugovor, kad su radnici radili po 16 sati, kad su ljudi povređivani i kad su ginuli zato što su bili premoreni. Samo da poručimo da nečemo dozvoliti nikome da od nas napravi socijalne slučajeve samo zato da bi neko zadržao svoje privatne biznise. Zato vas uljudno molimo da ostavite radnike željezare na miru. Ako vam nešto nije jasno dodjite kao premijer kod radnika na krov fabrike i objasnite njima kako im je bolje da budu socijalni slučajevi nego da budu zaposleni”, odgovorio je Vujović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.