Kovačević: Ko ne dobije naknadu sad, imaće dvije u martu

zorica
  • Autor onogost.me
  • 16.02.2016. u 13:14

Četiri dana uoči prve isplate doživotnih nakada za majke, pojedine žene još nijesu dobile rješenja o tim primanjima iz centara za socijalni rad. To, međutim, ne znači da će ostati bez prve ture novca.

Ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević objasnila je za CdM da će one majke, koje 20. februara ne dobiju naknadu, taj novac dobiti zajedno s narednom naknadom.

“U martu će, dakle, dobiti dvije odjednom”, jasna je Kovačević.

Za sad je, kaže ona, obrađeno sedam hiljada rješenja. To su dokumenta majki koje su dale otkaz ili zamrzle penziju, i one će, uvjerava ministarka, rješenja dobiti do srijede, odnosno dobiće naknadu tokom ovoga vikenda.

S druge strane, rješenja kasne ženama koje su godinama na Birou rada.

“Jedan dio dokumenata sa Zavoda za zapošljavanje ide malo sporije, jer smo tražili da vode računa kako izdaju te potvrde, jer se dokumenta vade iz arhive”, kaže Kovačević.

Najvažnije je, ponavlja ona, to da niko neće ostati bez novca.

“Imamo pare u budžetu za nekolika naredna mjeseca”, naglasila je Kovačević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić komentarisala je najavu Ministarstva ekonomije o uvđenju radne nedelje tokom sezone, i navela je da je saglasna sa predlagačem izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, Nikom Đeljošajom.
Vraćanje radne nedjelje tokom turističke sezone u određenoj mjeri će doprinijeti povećanju ekonomske aktivnosti i boljoj valorizaciji turističke sezone, ocjenjuju u Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG). Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) kaže da je nedopustivo da su o ovom predlogu saznali iz medija.