Kovačević: Pored kompleksa Željezare najvjerovatnije će doći “Big”

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 07.12.2022. u 15:32
Pored kompleksa Željezare najvjerovatnije će doći "Big" investitor koji je kupio “Delta siti” u Podgorici i koji će jedan sličan komleks napraviti tu. Već vidimo da je "Koni" uzet od jednog investitora i da će tu biti market. I čitav taj kraj će dobiti novi izgled, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

On je ranije kazao da će “Big” dovesti 20 svjetskih brendova i otvoriti 300 novih radnih mjesta.

Kovačević je gostujući u Jutarnjem programu RTNK kazao da je zadovoljan jučerašnjim sastankom gdje je postignut načelni dogovor sa vlasnicima Toščelika povodom prodaje imovine Željezare EPCG.

„Željeli smo da sačuvamo Željezaru i da sačuvamo radnike da ne ostanu bez posla, i u tome smo uspjeli. Moram biti zadovoljan posebno jer je inicijativa da se ovaj posao ovako završi potekla upravo od Opštine Nikšić i mene lično kao predsjednika. I drago mi je da smo stvorili preduslove da se ovaj proces uspješno završi. Željezara je jako značajna za naš grad i posebno mi je drago zbog samih radnika kojima je ovo važno egzistencijalno pitanje. Počeli smo da pravimo neke stvari ranije, da zapošljavamo ljude, da otvaramo nova radna mjesta, i sad neki minus u koji bi nas uvela Željezara sa otpuštanjem svih ovih radnika značio bi korak unazad, a na koji nijesmo mogli da utičemo i za koji nijesmo bili krivi. Mi nijesmo prihvatili da na to ne možemo da utičemo, nego smo djelovali progresivno i dobili smo kao rezultat ovu situaciju, u kojoj je već sada izvjesno da će radnici ostati na poslu a da će imovina Željezare opet biti u državnim rukama”, kazao je Kovačević, a navodi se u saopštenju Opštine.

Zahvalio je EPCG što je, kako je kazao, izašla u susret njihovoj ideji, što je bila uporna da je ostvari i što shvata značaj Željezare za Nikšić.

„Željezara je veliki kompleks, pa je tamo planirano da bude Regionalni reciklažni centar, gdje ćemo se truditi da dovedemo najboljeg mogućeg investitora. Mi sada, kada je Željezara u našem vlasništvu, imamo mnogo više mogućnosti. Na tom prostoru su i tri naselja, gdje ljudi nijesu mogli da legalizuju kuće i nadamo se da ćemo i taj problem riješiti“, kazao je Kovačević.

Đukanović: Zajedno sa Opštinom otvaramo nova radna mjesta

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović kazao je da su juče stvorili određene zaključke zajedno sa vlasnicima Tosjali grupe.

“Vidim da su radnici zadovoljni. Mi znamo da je teško proizvoditi danas čelik, ali tu ima drugih djelatnosti koje mogu da potpomognu kompletan energetski sektor, pogotovo sektor koji se odnosi na proizvodnju solarne energije. Mislimo da će to biti veoma rentabilna kompanija, i sa 229 zaposlenih neće biti problema. Mi pravimo već ozbiljne biznis planove. U narednom periodu, zajedno sa Opštinom, otvorićemo i nova radna mjesta“, poručio je Đukanović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  6

  1. Свака част ! Никшић је добио правог градоначелника.Већ се увиђа велики бољитак на свим.пољима,а по најавама тек ће да буде.Имате све већу подршку грађана,само напријед !

  2. Bravo za Marka. Bravo za Milutina. Bravo za ovu vlast.Još kada bi se opština potrudila i dovela vodu u Viluse, još biste bili bolji. Samo naprijed.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.
  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.