Majske penzije biće veće za 8,5 odsto

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 08.06.2023. u 13:44
Majske penzije biće uvećane za 8,5 odsto po osnovu redovnog i vanrednog usklađivanja sa inflacijom, saopšteno je na sjednici Vlade. Na taj način će minimalna penzija biti uvećana na 282 eura.

Vlada je danas dala saglasnost za vanredno usklađivanje penzija od 2,95 odsto, za šta će biti potrebno 9,6 miliona eura, dok redovno usklađivanje sa inflacijom iznosi 5,5 odsto. Riječ je o uvećanju majskih penzija, koje će biti isplaćene sredinom juna.

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović kazao je da se vanredno usklađivanje radi na osnovu podataka Monstat-a o inflaciji, koje je izvršio Fond pio. Za to usklađivanje nedostaje 9,6 miliona eura.

“Ministarstvo finansija je zaduženo da ta sredstva od 9,6 miliona eura prebaci Fondu pio, pa ćemo pored redovnog usklađivanja imati i ovo vanredno usklađivanje”, kazao je Adrović.

Ukupan iznos povećanja penzija po osnovu usklađivanja sa inflacijom iznosiće 8,5 odsto, kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Kako je pojasnio na taj način će minimalna penzija biti uvećana na 282 eura.

Ministar finansija se nada da će sa još dva usklađivanja penzija tokom ove gdine minimalna penzija preći 300 eura minimalne zarade.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  9

  1. zar ste zaboravili
   kada su nas zaboravili pa ni plate ni penzije nismo primali po nekoliko meseci
   pa one strasne inflacije
   izgleda da smo svi posenilili

  2. zašto pisac teksta nije napisao drzavu u kojoj se povećava penzija,ovo je u Crnoj Gori,nepismeni.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.