Menadžment Željezare: U Vučinićevoj izjavi očigledno odsustvo dobrih namjera

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 12.11.2023. u 14:25
Menadžment EPCG-Željezara Nikšić reagovao je na jučerašnje navode doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora te kompanije Maksima Vučinića, koji je kazao da nije imao podršku sindikata ni menadžmenta da se stanje u fabrici "pomjeri sa mrtve tačke".

Poručili su da oštro demantuju i sa indignacijom odbacuju navode o odsustvu volje i spremnosti članova menadžmenta da aktivno i kooperativno djeluju sa Odborom direktora na dobrobit preduzeća.

“Naime, radi pojašnjenja uloge menadžmenta u poslovnim procesima Društva, napominjemo da Odbor direktora vodi upravljačku politiku i donosi strateške odluke, sa jasnim smjernicama koje je menadžment u obavezi da prati i izvršava, te je stoga, od momenta uspostavljanja novog Odbora direktora na čelu sa gospodinom Maksimom Vučinićem, menadžment bio spreman da, kroz tijesnu saradnju, rješava aktuelne probleme, pa samim tim smatramo da saopštenja ovog tipa ne doprinose konstruktivnoj kritici poslovnog procesa i da je u ovoj izjavi očigledno odsustvo dobrih namjera, sa sklonošću da menadžment bude prepoznat kao glavni krivac za trenutna dešavanja u našem Društvu”, navode oni.

Prepoznajući značaj koji Željezara ima, kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou, ističu da je menadžment u prethodnom periodu uložio sve svoje napore i profesionalne kapacitete da ova fabrika radi i dokazao da želi da doprinese promjenama sa rezultatom održivosti poslovne politike.

“Svakako, u cilju utvrđivanja odgovornosti, menadžment je pozivao, i još jednom poziva, Odbor direktora na preispitivanje cjelokupnog djelovanja menadžmenta, sa jasnim obrazloženjem i preciziranjem zahtjeva Odbora direktora koji nijesu ispunjeni, a traženi su od menadžmenta u periodu od stupanja gospodina Maksima Vučinića na funkciju predsjednika Odbora direktora.
Naravno da izražavamo žaljenje zbog nemilog događaja koji se desio tokom radničkog zbora u prostorijama naše kompanije, a koji posmatramo kao ishod prenaglašenih emocija usljed prolongirane neizvjesnosti, straha od gubitka radnih mjesta i strepnje za egzistenciju”, dodaje se u saopštenju

Na kraju, menadžment poziva Odbor direktora EPCG-Željezara Nikšić DOO i Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić da se snažnije uključe u rješavanje teške situacije u kojoj se nalazi ovo Društvo i iznalaženje najoptimalnijeg rješenja, određivanjem konstruktivnih i svrsishodnih zaduženja kojima će ovaj menadžment pristupiti sa zadovoljstvom.

Podsjetimo, predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je da je ostavku na funkciju predsjednika Odbora direktora državne kompanije EPCG-Željezara Nikšić podnio nakon “nemilih scena i događaja” na zboru sa radnicima, gdje je, kako je kazao, uz prijetnje i fizički napadnut.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Ko je aktuelni menadžment Željezare? Osobe koje ne znaju ni geografiju fabričkog kruga. Ovi sadašnji su još gori od Marka i Đoka, a vidjeli ste kakvi su oni bili.

  2. Odgovornost za nenamjenski potrošen novac (skoro 4 milona eura), za 6 mjeseci poslovanja, snose: Direktorica opštih poslova, Direktor prerade, šef sindikata i izvršni direktori.

   1. Isključivi i jedini krivac je nesposobni Đokica. Kakva je njegova odgovornost. Do kada ćemo pričati o kolektivnoj odgovornosti. Ko je Đokicu instalirao? Ko ga abolira? Čitav grad zna njegov pedigre i sposobnosti. Odgovornost!!!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci