Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Metalci od ponedjeljka u Privrednom sudu traže otpremnine

metalci
  • Autor onogost.me
  • 12.02.2016. u 18:45

Grupa bivših radnika Metalca okupiće se u ponedjeljak ispred fabrike, a potom organizovano krenuti u Privredni sud. To je odluka koju su donijeli danas nakon sastanka sa ministrom ekonomije, Vladimirom Kavarićem, u Podgorici. 

Kavarić im je predočio da je Privredni sud adresa na koju treba da traže svoja potraživanja.

“Idemo u Privredni sud sa zahtjevom da nam se isplati drugi dio otpremnine u iznosu od po 6,7 hiljada eura na koje čekaju od 2012. godine. Kavarić nam je obećao da će obavijestiti predsjednika Privrednog suda, Blaža Jovanića i predložiti mu da potraživanja radnika budu prioritetna i u prvom naplatnom redu iz stečajne mase”, kazao je agenciji Mina-business predstavnik radnika, Milisav Đukanović.

On poručuje da, ukoliko u Privrednom sudu ne budu imali razumijevanja za njihov opravdani zahtjev, neminovno će uslijediti radikalniji potezi.

 “Ostaje nam da se dogovorimo, ali sudeći prema dosadašnjem najavama radnika biće neminovni vjerovatno danonoćni protesti pred Vladom”, jasan je Đukanović.

 Metalac je od kraja 2014. godine u stečaju, a ugovor sa posljednjim zakupcem beogradskim preduzećem Iskra Promont prestao je 27. decembra prošle godine.

 Nova prodaja imovine preduzeća raspisana je po cijeni od 3,44 miliona eura, a ponude se Privrednom sudu mogu dostavljati do 2. mart

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.