Milatović obećao da će sa većim računima poboljšati komunalne usluge

Čitateljka portala Onogošt/arhiva
 • Autor onogost.me
 • 05.08.2023. u 16:07
I dok svakodnevno pristižu pritužbe građana da se redovno ne odvozi otpad i da je grad zatrpan smećem, u međuvremenu, poskupljuju komunalne usluge za stanovnike Nikšića.

Nove cijene usluga nikšićkog Komunalnog preduzeća za fizička lica biće veće za 0,019 centi po metru kvadratnom stambenog prostora – sa postojećih 0,066 centri uvećane su na 0,085 centi po kvadratu (bez obračunatog PDV-a).

To su odlučili odbornici vladajuće većine na današnjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić.

Sjednicu je prethodno napustila opozicija, jer je uklonjena tačka dnevnog reda da se raspravlja o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine Marka Kovačevića.

Direktor Komunalnog preduzeća Mileta Milatović  kazao je da cijene komunalnih usluga u Nikšiću nijesu mijenjane posljednjih 13 godina.

Prema njegovim riječima, uvećanje cijena doprinijeće boljem radu Komunalnog preduzeća i poboljšati njegovu finansijsku situaciju.

Nezavisni odbornik Nikola Vukotić kazao je da mehanizacija u tom preduzeću jako zastarjela, prosjek starosti je preko 30 godina, te da je najmlađe vozilo bilo bivšeg direktora.

Istakao je da se u narednom periodu mora opredijeliti značajan iznos kroz rebalans budžeta da se obnovi vozni park, najmanje milion eura.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  5

   1. Danas u skupštini svi takpsu Milatovicu kako dobro vodi preduzeće i isti Vuković kaže kako je usvojen izveštaj preduzeća bez ijednog glasa protiv.A u sred novog groblja velika gomila smeća niko ista ne radi u starom groblju se nemoze proći od trave i smeća i kad pokose sve ostave onako po spomenika.Stvarno tužna slika grada.

    1. Tužno tužno da ne može tuznije nema dovoljno radnika,grobara kad tražite sahranu sa strane kažu ne možemo vam obecati prioritet graška groblja a tamo od trave se ne može proći.Nijesu krivi radnici nego menandzment

     1. Poštovana Borka i Sonja da li ste radili posao grobara ili na održavanju groblja da vidite da tim ljudima nimalo nije lako sa nekom modernom platom.A što se tiče sahrana nijesu krivi grobari što jednostavno ne mogu da stignu.

  1. Не браним никога,али ко баца смеће и оставља свуда?
   Редовно се избацујући кроз прозоре кити град кесама пуним смећа.
   Имамо ли културу да је ово наша земља,да треба да остане и после нас?
   Град нити је чистији ,нити прљавији у односу на претходне деценије,само раније нијесте смјели писнути од дпса.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u srijedu, 11. oktobra u zgradi Opštine, sa početkom u 10 časova.
  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.