Ministarstvo ekonomskog razvoja pokrenulo web stranicu – Prijavi korupciju

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma
 • Autor onogost.me
 • 04.09.2023. u 20:00
Na zvaničnom sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma nedavno je postavljena nova stranica Odjeljenja za integritet Prijavi korupciju! – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma.

“Na ovoj stranici, u preglednom i lako razumljivom formatu, možete pronaći informacije o oblastima kojima se Odjeljenje bavi. To uključuje borbu protiv korupcije i svih oblika neetičkog i neprofesionalnog ponašanja među zaposlenima u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Takođe, na ovoj web stranici, takođe možete saznati više o pojmu korupcije na globalnom nivou, kako se ona javlja i kakve negativne posledice može imati na našu ekonomiju. Dodatno, pružene su informacije o tome kako novoformirano Odjeljenje za integritet (protiv korupcije) postupa sa prijavama, uključujući prijave od strane “zviždača” i svih onih koji primjećuju korupciju u svom radnom okruženju ili među zaposlenima Ministarstva.

“Važno je napomenuti da prijavljivanje korupcije nije samo pravo, već i obaveza svakog zaposlenog u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma. Na web stranici se detaljno objašnjava kako možete prijaviti korupciju putem preporučene pošte, elektronske pošte na datu e-mail adresu, usmenom izjavom koja se bilježi potpisuje ili čak anonimno, ako osoba to želi”, navodi se u saopštenju.

Takođe, pružene su kontakt informacije putem zvaničnih mobilnih i fiksnih telefona. Ova web stranica je dostupna i na engleskom jeziku, kako bi se ispoštovali svi međunarodni standardi u ovoj oblasti.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.