Ministarstvo finansija nastavilo razgovore sa predstavnicima policije i MUP-a

Ministarstvo finansija
 • Autor onogost.me
 • 07.12.2022. u 14:22
Pregovori u vezi sa statusom službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije biće nastavljeni narednih dana, kada se i konačan dogovor u korist zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva finansija nakon sastanka ministra Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima sindikata.

Kako se navodi u saopštenju, pored razmatranja elemanata Granskog kolektivnog ugovora, fokus je bio na povećanju koeficijeanata na zarade.

“Tokom konstruktivnog i otvorenog dijaloga, zajednički je ocijenjeno da su napravljeni iskoraci u odnosu na prethodni sastanak”, kazali su iz Ministarstva.

Takođe je dogovoreno da pregovori, na ovu temu budu nastavljeni narednih dana.

“Kada se očekuje da bude postignut konačan dogovor, koji će biti u skladu, kako sa očekivanjima sindikalnih predstavnika, tako i sa elementima održivosti javnih finansija, a sve sa ciljem unaprjeđenja materijalnog statusa i uslova rada zaposlenih u ovoj oblasti”, zaključili su iz Ministarstva.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.
  Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.