Mještani blokirali rudokop na Zagradu, traže ispunjenje zahtjeva

d_4
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.01.2016. u 08:08

Ono što su najavili prije nekoliko dana, mještani Zagrada jutros su i učinili. Blokirali su rudokop na Zagradu. Oni su saopštili da su se sa Ostojom Majmunovićem, direktorom firme Rudkop, koja je angažovana kao podizvođač radova, dogovorili da njegovi radnici danas ne rade.

Mještani su trebali jutros da se sastanu sa predstavnicima firme Uniprom metal, kako bi razgovarali o njihovim zahtjevima.

Mještani prijete da bi blokada mogla potrajati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi koji se tiču putne infrastrukture, vodosnabdijevanja i zapošljavanja, prenose Vijesti.

Oni traže da 20 mještana ostanu u radnom odnosu u Boksitima, da se tokom izvođenja radova i miniranja vodi računa o zaštiti životne sredine, sanaciju puta Krstovače – Usijek, postavljannje zaštitnih mreža, asfaltiranje preostalih puteva i njihovo održavanje u zimskim uslovima, jer je kolovoz oštećen na svim pravcima koji su korišteni za prevoz rude.

Mještani su zatražili i sanaciju postojećeg vodovoda sa Lukavica, i da se obavi rekultivacija zemljišta, što podrazumijeva ravnanje terena, nasipanje sloja zemlje i pošumljavanje, kako bi se taj prostor u njihovom kraju vratio u prvobitno stanje.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vlada Crne Gore je na današnjoj telefonskoj sjednici predložila Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić da za članove Odbora direktora izabere: Ivana Šaranovića, Tahira Gjonbalaja, Brankicu Mosurović, Martina Ćalasana, Nenada Markovića, Milutina Đukanovića i Emira Strujića.
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević najavio je da će ta stranka, ukoliko Skupština akciona Elektroprivrede (EPCG) da saglasnost da se, "mimo Zakona o državnoj pomoći i direktnom pogodbom od turskog partnera", kupi imovina nikšićke Željezare, podnijeti krivičnu prijavu protiv onih koji takvu odluku donesu i potpišu.
U Crnoj Gori se prema posljednjim podacima odmara oko 33 hiljade turista, što je 20 odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković. Kaže i da smo u na 70 odsto rekordne 2019.