Mještani blokirali rudokop na Zagradu, traže ispunjenje zahtjeva

d_4
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.01.2016. u 08:08

Ono što su najavili prije nekoliko dana, mještani Zagrada jutros su i učinili. Blokirali su rudokop na Zagradu. Oni su saopštili da su se sa Ostojom Majmunovićem, direktorom firme Rudkop, koja je angažovana kao podizvođač radova, dogovorili da njegovi radnici danas ne rade.

Mještani su trebali jutros da se sastanu sa predstavnicima firme Uniprom metal, kako bi razgovarali o njihovim zahtjevima.

Mještani prijete da bi blokada mogla potrajati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi koji se tiču putne infrastrukture, vodosnabdijevanja i zapošljavanja, prenose Vijesti.

Oni traže da 20 mještana ostanu u radnom odnosu u Boksitima, da se tokom izvođenja radova i miniranja vodi računa o zaštiti životne sredine, sanaciju puta Krstovače – Usijek, postavljannje zaštitnih mreža, asfaltiranje preostalih puteva i njihovo održavanje u zimskim uslovima, jer je kolovoz oštećen na svim pravcima koji su korišteni za prevoz rude.

Mještani su zatražili i sanaciju postojećeg vodovoda sa Lukavica, i da se obavi rekultivacija zemljišta, što podrazumijeva ravnanje terena, nasipanje sloja zemlje i pošumljavanje, kako bi se taj prostor u njihovom kraju vratio u prvobitno stanje.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.