Moguća saradnja na projektima iz obnovljivih izvora energije

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 29.09.2022. u 21:32
EPCG grupa i francuska EDF grupa mogu sarađivati na projektima iz obnovljivih izvora energije, kao i na polju trgovine strujom, saopšteno je na sastanku njihovih predstavnika u Beogradu.

Delegacija Elektroprivrede Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Milutinom Đukanovićem, sastala sa danas predstavnikom EDF grupe, Laurentom Paganonijem. Sastanak je održan u prostorijama EPCG Beograd.

“Tokom sastanka su razmatrane mogućnosti za saradnju na nivou EPCG grupe i EDF-a, u vezi sa projektima iz obnovljivih izvora energije. Iskazan je obostrani interes za saradnju na svim nivoima, kako na navedenim projektima iz oblasti OIE, tako i za eventualnu saradnju i na polju trgovine električnom energijom. Zaključeno je da će se u narednom periodu intenzivirati razgovori i razmjena informacija na svim nivoima”, navodi se u saopštenju za javnost EPCG.

EDF (Électricité de France) je državna kompanija i jedna je od najvećih evropskih kompanija za proizvodnju električne energije. EDF posluje u svim djelovima svijeta i bila je sastavni dio delegacije MEDEF-a (Francuskog poslovnog udruženja-Pokret Francuskih Kompanija) koja se nalazi u dvodnevnoj radnoj posjeti Republici Srbiji i regionu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.