Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Monstat: Prosječna zarada u oktobru 502 eura

rt
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2016. u 17:53

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru je, prema podacima Monstata, iznosila 502 eura i bila je 0,2 odsto veća nego u septembru.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru je, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, porasla pet odsto, dok je u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini bila 4,6 odsto veća, pokazuju podaci Monstata. 

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar porasle 0,3 odsto, proizilazi da su realne neto zarade zabilježile pad od 0,1 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Prosječna bruto zarada u oktobru iznosila je 754 eura.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u oktobru su porasle u odnosu na septembar u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 6,1 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 3,9 odsto, usluge smještaja i ishrane 3,2 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja dva odsto.

Rast je zabilježen i u sektorima građevinarstvo 1,7 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrola procesa uklanjanja otpada i slične aktivnosti 1,5 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,4 odsto, snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 0,3 odsto, trgovina na malo i veliko 0,3 odsto, državna uprava i odbrana 0,2 odsto i obrazovanje 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u poslovanju sa nekretninama 11,8 odsto, informisanje i komunikacije 3,6 odsto, prerađivačka industrija 2,3 odsto, vađenje ruda i kamena 1,5 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,3 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 0,7 odsto i saobraćaj i skladištenje 0,4 odsto.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci