“Moramo da završimo posao, Crna Gora mora da aktivira Željezaru i da proizvodi struju”

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 29.09.2022. u 16:57
Aplauz za predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović od strane radnika Željezare.

Tako je započeo današnji susret radnika sa premijerom nakon što je Abazović prisustvovao uništavanju zaplijenjenih cigareta.

Predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović kazao je da svaki dan imaju problem sa turskim investitorom koji, kako tvrdi, potkrada fabriku.

Kazao je da se nada da će Abazović i ovu situaciju riješiti, jer “sve što je obećao – ispunio je”.

Radnike je interesovalo šta se dešava u susret Skupštini akcionara koja treba da se održi 3. oktobra.

Podsjetimo, Skupština akcionara Elektroprivrede na sjednici koja je zakazana za 3. oktobar odlučivaće o kupovini imovine nikšićke Željezare.

 

Vlada je sa 15 miliona eura kupila akcije EPCG, koje su bila takozvane akcije u sopstvenom vlasništvu te kompanije. EPCG je na taj način dobila novac kojim može kupiti imovinu bivšeg nikšićkog giganta.

Abazović je odgovarajući na pitanja kazao da se započeta akcija da EPCG preuzme Željezaru nastavlja.

“Sada je ova situacija sa Skupštinom akcionara koja treba da se održi 3. i tu imamo neke opstrukcije, bilo je zahtjeva da se ta Skupština odloži na određeni vremenski period. Ja lično nijesam pobornik toga. Očekujem da sjutra ujutru Ministarstvo kapitalnih investicija predloži Bord direktora. Ako oni to ne urade, predložiće Generalni sekretarijat Vlade. Nemamo vremena da čekamo. Nije samo stvar Željezare, jeste nama Željezara jako važna, nego generalno generiše se veliki problem u energetskom sektoru svugdje, pa samim tim i u Crnoj Gori”, kazao je Abazović u razgovoru sa radnicima.

Mišljenja je da Bord direktora operaciju preuzimanja Željezare treba da dovede do kraja.

On je poručio radnicima što bude do Vlade, da će uraditi sve u najbržem roku.

“EPCG mora da ima istu dinamiku. Mi moramo da završimo posao, Crna Gora mora da aktivira Željezaru i da proizvodi struju. To je ambcija koja se ne može završiti ni za mjesec dana, ni za godinu, ali ne treba sve da gledamo kratkoročno. Želimo da vidimo ovaj Nikšić za tri, pet godina da bude drugačiji u pozitivnom smislu”, kazao je Abazović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Divno, dovedi EPCG na grane Željezare…
   Umjesto horde zaposlenih s koca s konopca u Solar Gradnji, trebalo je uzeti ove ljude, obuciti ih, a Željezaru pusti, davno je uništena. Tu jedino moze od nule, bez dugova…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.