Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mujović će posjetiti rudokop Seoca

 • Autor onogost.me
 • 30.12.2023. u 08:22
Rudare jame Biočki stan, koji su blokirali rudokop Seoca, danas će posjetiti ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

Rudari su prije dva blokirali rad na kopu jer su firme Novi Boksiti i Uniprom metali potpisale sporazumni raskid ugovora, zbog čega radnici tvrde da ostaju bez posla.

Posao na rudokopu preuzima kompanija „Zeta Mine“, koja vrši eksploataciju ruda sa kopa Đurakov do.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa vlasnikom firme Uniprom metali, Veselinom Pejovićem i ministrom Mujovićem, stiže poruka da su radnici Novih boksita dobili ponudu za zapošljavanje.

Nakon sastanka u Ministarstvu, iz tog Vladinog resora saopšteno je da Pejović predlaže zapošljavanje na neodređeno u firmi Zeta Mine za 50 bivših radnika BUMECH-a, nakon probnog rada od 30 dana, koji počinje od 1. januara, kao i predlog za preostale radnike koji su počeli angažman u firmi Novi boksiti, da moraju proći probni rad od šest mjeseci u skladu sa zakonom, nakon čega će svi koji su zadovoljili kriterijume zasnovati radni odnos na neodređeno vrijeme.

Iz firme Uniprom metali je objašnjeno da je došlo do sporazumnog raskida ugovora sa Novim boksitima zbog raznih nepravilnosti u radu koje nijesu otklonjene, kao i da nije poštovan rudarski projekat.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci