Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mujović: Prodaja EPCG ne dolazi u obzir, menadžment Željezare smatra da imaju perspektivu

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 16.11.2023. u 13:47
Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović kazao je da nikakva prodaja Elektroprivrede (EPCG) ne dolazi u obzir, niti da se u Vladi o tome raspravljalo.

"Nije se raspravljalo o prodaji dijela EPCG, to je priča političkog karaktera. Ukoliko imate da dio vlasničke strukture pripada nekoj renomiranoj stranoj kompaniji, ako takva jedna kompanija nađe interes da uloži u neku našu kompaniju i te kako će voditi računa kako se sa njihovim novcem ophodimo i neće nam dati da donosimo odluku da kupimo na primjer Željezaru. Da finansiramo nešto što je neodrživo i neisplativo", rekao je Mujović na konferenciji za novinare.

On je kazao da sa potpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku Nikom Đeljošajem u ponedjeljak planira da posjeti Željezaru.

"I nadam se da ću tad biti pametniji i znati stav obje strane. Od Milutina Đukanovića na osnovu informacija koje imam, oni perpsektivu Željezare smatraju svijetlom".

Mujović je kazao da "ratna dešavanja svuda u svijetu stvaraju potrebu za specijalnim čelicima".

"To je šansa Željezare. Sa aspekta menadžmenta Željezare situacija je nesporna, smatraju da imaju perspektivu i da je to održiv projekat. Čekam da čujem i stav radnika."

On je naveo i da prema nekim planovima menadžmenta EPCG dio radnika treba da bude preusmjeren i obučen za obezbjeđenje.

"Imamo prostora da se nadamo, ali želim da sučelimo argumente", rekao je ministar energetike i rudarstva.

Mujović je kazao i da ne može decidirano da tvrdi da cijena struje neće porasti, ali i rekao je da ne rade na tome da ona poraste.

"Ova Vlada će biti odgovorna šta god da se desi. Svi će biti zaštićeni. Nisku cijenu električne energije ne plaćaju samo građani, već lanci supermarketa, hoteli… Da li je neko od njih uradio nešto da zaštiti interes građana i obori svoje cijene? Zašto se hoteli koji plaćaju nisku cijenu struje ne solidarišu sanama i spuste cijene. Ovdje imamo jednu stranu koja je uvijek na udaru", rekao je Mujović.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Je li ovo Alisa u zemlji čuda? Kakva priča o profitabilnosti i perspektivi? Pa evo su utrošili desetine miliona da bi testirali svoju teoriju i sad na račun toga imamo jasan rezultat – tu perspektive nikakve nema, mimo za vegetiranje glasača. Ministar sad ide da čuje radnike šta oni misle? Da li će se taj sastanak održati na krovu? Trafiku izgleda nikad u životu ne bi mogao voditi niko od naših ministara i političara. Navikli na jasle državne i samo tim očima umiju da posmatraju svijet oko sebe…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.
  U svakom selu se krije po jedan blistavi um koji upija znanje kao zemlja vodu, čiji su horizonti širi, a vidici dalji. Često neshvaćeni od svoje sredine, oni blistaju u svom sjaju i poneke taj sjaj zadivljuje, dok druge zaslijepljuje. Takav jedan blistavi um živi u Biovskoj gori, između bijelih vjetrenjača i Bijele rijeke i vidi ono što mnogi ne žele da vide.